A Fradi fordított és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe

Az utolsó percekben fordítva a Ferencváros 2–1-re legyőzte a Nyíregyházát, így bejutott a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjébe. A mérkőzésen a Fradi a 85. percben még hátrányban volt, de végül megfordította az állást.

A Ferencváros, az NB I bajnoka, a második elődöntőben a listavezető Nyíregyháza Spartacus FC-t győzte le 2–1-re egy kiélezett mérkőzésen. Mindkét csapat jó hangulatban várta a találkozót, hiszen a Fradi sorozatban hatodszor lett aranyérmes az élvonalban, míg a Szpari a Vasas legyőzésével közelített az NB I felé.

A mérkőzést a nyíregyházi szurkolók pirotechnikai eszközökkel és tűzijátékkal tették látványossá, annak ellenére, hogy a Spartacus idegenben, Balmazújvárosban játszott, mivel az új stadionjuk még nem készült el.

Az első félidőben az NB II legerősebb csapata, a Nyíregyháza bátor támadófocit játszott, de a Fradi kapusa, Varga Ádám több bravúrral is hárított. A Ferencvárosnak Kristoffer Zachariassen sérülés miatt hamar le kellett cserélnie.

A feszült hangulatú mérkőzésen a 43. percben Marquinhos, a Fradi brazil szélsője megtaposta az ellenfél kapusát, de csak sárga lapot kapott. A szünetben Botka Endre helyére Stjepan Loncar érkezett a pályára.

A második félidőben a Nyíregyháza került közelebb a gólhoz, de Varga Ádám ismét bravúrral védett. A Fradi egy tizenegyest hibázott el, mivel a VAR rendszer hiánya miatt nem tudták visszanézni az esetet.

A 69. percben Kovácsréti Márk góljával a Nyíregyháza megszerezte a vezetést. A Fradi azonban nem adta fel, és a 85. percben Ibrahim Cissé egyenlített, majd négy perccel később Edgar Szevikjan fordított a Fradi javára.

A mérkőzés hajrájában Kenan Kodro két ziccert is kihagyott, de a Fradi így is megőrizte előnyét. A Paks már korábban bejutott a döntőbe, ahol a Ferencvárossal találkoznak majd május 15-én a Puskás Arénában.

A Nyíregyháza hősies küzdelemben 1-0-ra vezetett, de a hajrában a Ferencváros nagyobb tudása és kondíciója érvényesült, így fordított és győzött. A mérkőzésen egy vitatott tizenegyest is láthattunk, amit a Fradi nem tudott értékesíteni, Fejér Csongor hatalmas védéssel hárította Varga Barnabás lövését.

A balmazi éjszakában Leandro, az FTC pályaedzője, aki a betegség miatt távol lévő Dejan Sztankovicsot helyettesítette, elmondta, hogy a Nyíregyháza remek csapat, és a Fradi játékosai mindent beleadtak a továbbjutásért. Tímár Krisztián, a Nyíregyháza edzője büszke volt a csapatára, és bár keserűséget érzett a vereség miatt, elégedett volt a látottakkal, az eredménnyel azonban nem.

A Magyar Kupa elődöntőjének eredményei:

  • Nyíregyháza Spartacus FC–Ferencvárosi TC 1–2 (Kovácsréti 69., ill. I. Cissé 85., Szevikjan 89.)
  • Paksi FC–Kisvárda FC 2–1 (Papp K. 27., Hahn 53., ill. B. Matic 21.)