Újabb dobogós helyezést szerzett Michelisz Norbert

Michelisz Norbert autóversenyző harmadik lett a túraautósok elitkategóriájának számító TCR World Tour idei második versenyhétvégéjének első futamán Marrákesben, és a második futamon tizenegyedik helyen ért célba, de továbbra is vezet az összetettben.

A marokkói pálya több év kihagyás után került vissza a versenynaptárba, egy rövidített, mindössze hat kanyarból álló vonalvezetését használva a mezőny. Michelisz Norbert és a Hyundai jól teljesített az első fordulóban, ennek ellenére a dél-koreai márka autói kapták a legnagyobb ballasztot a hétvégére, az erőviszonyok kiegyenlítése érdekében. A magyar pilóta a hatodik rajtkockát szerezte meg az időmérőn.

Az első futamon a Lynk & Co csapat két autója maradt az élen, míg a Hyundaiok, köztük Michelisz, árnyékként követték az Ehrlacher, Urrutia párost a nehezen előzhető marokkói pályán. Michelisz a harmadik helyen ért célba, ami a harmadik rajthellyel együtt összesen 30 pontot jelentett számára. A második versenyen azonban a mezőny hátsó részében kisebb-nagyobb lökdösődés alakult ki, és Michelisz, aki a nyolcadik helyről indult, a megsérült versenyautóval előrébb már nem tudott jönni, így tizenegyedikként zárta a futamot. Jelenleg 97 ponttal vezeti az összetett pontversenyt, előnye az uruguayi Santiago Urrutiával szemben 11 pont.

A TCR World Tour következő versenyhétvégéjét június 6-8. között rendezik az Egyesült Államokban. A futamokat a Sport2 csatorna közvetíti élőben Magyarországon. A Sport TV korábban megszerezte a Kumho FIA TCR World Tour exkluzív közvetítési jogait Magyarországon, így Michelisz összes idei futamát a csatorna sugározza.

A Kumho FIA TCR World Tour 2024-es menetrendje:

  • Április 19–21. Vallelunga, Olaszország
  • Május 3–4., Marrákes, Marokkó
  • Június 7–9., Lexington, Egyesült Államok
  • Július 19–21., Sao Paulo, Brazília
  • Augusztus 2–4., El Pinar, Uruguay
  • Október 18–20., Hunan, Kína
  • November 14–17., Makaó