„Ne tessék szidni az apukámat!” – kiabálta Miklósa Erika

Miklósa Erika operaénekes édesapja Fradi-drukker futballbíró volt, és a világhírű koloratúrszoprán a Ferencvárosi Torna Club 125. születésnapján mondott beszédében emlékezett meg róla.

Miklósa Erika a Facebook-oldalán fejezte ki háláját, hogy részt vehetett az FTC 125. születésnapi ünnepségén, ahol beszédet mondhatott, és közös fotó is készült Nyilasi Tiborral. A beszédében elmondta, hogy gyermekként gyakran kiabálta a "Hajrá, Ferencváros! Hajrá, Fradi!" szavakat, és hogy zöld-fehér színekben ő is otthon érzi magát. Miklósa Erika beszámolt arról is, hogy apja hobbiból kezdett el futballbíróként tevékenykedni, majd vizsgát tett, és NB2-es csapatmérkőzéseken is fújt.

A világhírű énekesnő gyermekkori emlékeit is megosztotta, amikor apja futballbíróként dolgozott, és olykor menekülniük kellett a vesztes csapat dühös drukkerei elől. Kamaszként rendszeresen eljárt vele Fradi meccsekre, ahol megtanult újságpapírból szotyizni, és a Ferencváros csapatát élőben nézni számára ünnep volt. Miklósa Erika apja tanácsát is idézte, miszerint egy igazán jó focistának mindig van mit javítania a játékán, ezt a gondolatot pedig ő maga is átülteti a művészetbe és a tehetséggondozásba.

Nyilasi Tibor a kedvenc

Miklósa Erika elárulta, hogy Nyilasi Tibor volt a kedvence a tízes-húszas éveiben, és hogy egy duplaoldalas képet is őrzött róla. Említést tett arról is, hogy Nyilasi 1982-ben Törőcsik Andrással közös kislemezt adott ki, amelyet az Omega kísért. Kifejezte, hogy ha a jelenlegi Fradi-játékosok is énekelni kezdenének, ő boldogan csatlakozna hozzájuk. Miklósa Erika rajongását Gera Zoltán, Nagy Ádám és Dibusz Dénes iránt is megemlítette.

A házassága múlt rajta

Miklósa Erika arról is beszélt, hogy amikor megismerkedett jelenlegi férjével, és felmerült a kérdés, hogy melyik csapatnak drukkol, ő határozottan a Ferencváros mellett döntött. Ez a válasz megerősítette kapcsolatukat, és azóta is együtt járnak Fradi-mérkőzésekre. Az énekesnő hangsúlyozta, hogy nem csak a focicsapatnak, hanem az egész FTC-nek szurkol. Beszédét azzal zárta, hogy "Fradi volt, Fradi lesz, míg a földön ember lesz!".

A Groupama Aréna előtt tartott ünnepségen több mint 800-an vettek részt, köztük a klub bajnokai, legendái, jelenlegi és korábbi dolgozói, művész szimpatizánsai, szurkolói, szponzorai, az FTC Baráti Kör tagjai, valamint a média képviselői. Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszédében kiemelte, hogy a klub létrehozásával 1899-ben 30 ember álma vált valóra, és mára millióknak szerez boldogságot, valamint hazánk elválaszthatatlan része lett. Az ünnepségen Miklósa Erikán kívül felszólalt Nyilasi Tibor, Simon Petra, az FTC saját nevelésű junior Európa-bajnok kézilabdázója, és Sike András, olimpiai bajnok, az FTC birkózó-szakosztályának vezetője is, akik személyes élményeiket osztották meg a klub és a Fradi-család melletti elköteleződésről.