Igazi sztárparádé várható Budapesten az MVM Dome-ban

Három Stanley Kupa-győztessel és az előző nyár első helyen draftolt játékosával lép jégre a világbajnoki címvédő kanadai jégkorong-válogatott a magyarok elleni felkészülési mérkőzésen az MVM Dome-ban.

A kanadai csapat 22 fős keretét, amely a pénteken kezdődő csehországi világbajnokságon vesz részt, a múlt pénteken hirdették ki. A magyar szövetség közleménye szerint a csapatban helyet kapott Connor Bedard is, aki már 18 évesen rekordokat döntöget. Bedard a Chicago Blackhawks csapatának első választása volt a drafton, és első NHL-szezonjában 68 mérkőzésen 22 gólt és 39 asszisztot ért el. A junior és ifjúsági világbajnokságokon is bizonyított, és sok szakíró szerint a jövőben Wayne Gretzky és Sidney Crosby szintjére emelkedhet.

A keretben szerepel még egy első helyen draftolt játékos, Owen Power, akit a Buffalo Sabres választott ki 2021-ben, és az elmúlt két szezonban meghatározó hátvéddé vált. Adam Fantilli, aki a tavalyi vb-aranyérmes csapat tagja volt, és a Columbusban játszva egy szezon alatt 27 pontot szerzett, szintén Budapestre látogat.

A kapus Jordan Binnington, aki 2019-ben Stanley Kupát nyert a St. Louis Blues-szal, és All Star-gálán is részt vett, a legismertebb név a kapusok között. Colton Parayko, aki szintén a St. Louis csapatát erősíti, és 2019-ben ért csúcsra, a keret egyik legtapasztaltabb tagja. A harmadik Stanley Kupa-győztes Bowen Byram, aki a Colorado Avalenche által lett kiválasztva, és a 2022-es bajnoki cím után a Buffalóhoz igazolt.

A legnagyobb NHL-es rutinnal rendelkező játékos Damon Severson, aki 730 mérkőzésen lépett jégre a világ legerősebb ligájában, és két világbajnoki ezüstérmet is szerzett. A keret legidősebb tagja a 32 éves Brandon Tanev, de a fiatal tehetségek között ott van a 17 éves Macklin Celebrini is, akit az idei draft elsőszámú esélyesének tartanak.

Az MVM Dome-ban összesen 5859 NHL-mérkőzés tapasztalatát felvonultató kanadai csapat 19 órakor lép jégre, és a mérkőzést az M4 Sport közvetíti. A magyar válogatott számára a szezon a Kanada elleni gálamérkőzéssel ér véget, amelyre jegyek már 7990 forinttól kaphatók.

A kanadai keret

Kapusok: - Jordan Binnington (St. Louis Blues) - Nico Daws (New Jersey Devils) - Joel Hofer (St. Louis Blues)

Hátvédek: - Bowen Byram (Buffalo Sabres) - Kaiden Guhle (Montreal Canadiens) - Jamie Oleksiak (Seattle Kraken) - Colton Parayko (St. Louis Blues) - Owen Power (Buffalo Sabres) - Damon Severson (Columbus Blue Jackets) - Olen Zellweger (Anaheim Ducks)

Csatárok: - Connor Bedard (Chicago Blackhawks) - Michael Bunting (Pittsburgh Penguins) - Macklin Celebrini (Boston University) - Dylan Cozens (Buffalo Sabres) - Adam Fantilli (Columbus Blue Jackets) - Ridly Greig (Ottawa Senators) - Dylan Guenther (Arizona Coyotes) - Andrew Mangiapane (Calgary Flames) - Jack McBain (Arizona Coyotes) - Jared McCann (Seattle Kraken) - Dawson Mercer (New Jersey Devils) - Brandon Tanev (Seattle Kraken).