Érdekes tulajdonviszony-váltásról számolt be az mfor.hu cikke. Rákosfalvy Zoltán egy vagyonkezelő alapítványba helyezte át a cégét, ami három kaszinó koncesszióját birtokolja. A lap kitér arra a szexbotrányra amely Borkai Zsolt bukását eredményezte 2019-ben, de a jachtos szexvideón szintén szereplő Rákosfalvy Zoltán ügyvéd simán megúszta, sőt saját cégén keresztül tulajdonosa volt egészen mostanáig egy győri, egy miskolci és egy pécsi kaszinónak.

A gazdasági portál elemzése alapján a Casino Win csoporthoz tartozó három kaszinó koncesszióját a Treff-Klub Kft. birtokolja, és ez a kft. október 25. óta a budapesti központú TREFF-CENTER Vagyonkezelő Alapítvány tulajdonában van.

A tulajdonosváltást december 13-án jegyezték be a bíróságon, írja az mfor.hu, megjegyezve, hogy

ezzel a lépéssel egy fokkal átláthatatlanabb lett a tulajdonviszony, noha a törvények szerint kaszinót csak olyan cég üzemeltethet, amelynek végső tulajdonosa jól beazonosítható természetes magánszemély.

A bírósági adatokból csak annyi látszik, hogy a TREFF-CENTER Vagyonkezelő Alapítvány képviselője és kuratóriumi tagja Kruppa Zsolt András, aki a kaszinós cégek ügyvezetője.

Az alapítvány célja az alapítók által rendelt vagyon kezelése a befektetési szabályzatban foglaltak szerint, annak gyarapítása, értékeinek hosszútávú megőrzése, és az alapítvány mindenkori vagyonából a kedvezményezettek javára történő vagyoni juttatás

– áll a TREFF-CENTER Vagyonkezelő Alapítvány céljának leírásában.

Az mfor.hu cikke szerint az alapítvány céljainak leírásában a fentieken túl még a következők szerepelnek: a kedvezményezettek anyagi jólétének, vagyoni biztonságának a hosszú távú, generációkon átívelő biztosítása és az erre alapozott magas színvonalú életvitel biztosítása.

Rákosfalvy Zoltánnak 2022-ben közel egymilliárd forint hasznot hozott a három kaszinó, amelyek működése még évekig garantált: a győrinek 2026-ban, a pécsinek 2027-ben, a miskolcinak 2029-ben jár le a koncessziója, ezek ráadásul évtizedekkel meghosszabbíthatók, említi meg ezzel kapcsolatban az mfor.hu.

Fotó: Pixabay.com