Az étrend-kiegészítők olyan élelmiszerek, amelyek megjelenésükben sokban hasonlítanak a gyógyszerekhez, mert koncentrált formában (például kapszula, tabletta) tartalmaznak vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat, valamint egyéb, táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező összetevőket.

Ebből következik, hogy alkalmazásuk során esetenként nemkívánatos hatások (mellékhatások) jelentkezhetnek. Az ok lehet egyéni érzékenység, a termék összetételéből adódó hatás vagy egyéb feltételezett mellékhatás

- áll a bejelentésre alkalmas weboldal tájékoztatójában.

A honlap a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Klinikai Gyógyszerészeti Intézete, a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete (MÉKISZ) és a Semmelweis Egyetem (SE) együttműködésében indult - adta hírül a Telex Csupor Dezső szakgyógyszerész bejelentése nyomán.

Nem piros betűs ünnep a mai, de nekünk nagy nap: elindult a nutrivigilancia.hu weboldal, s ez jelentős lépés az étrend-kiegészítők biztonságos alkalmazása ügyében. Ezen a felületen, amely a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Klinikai Gyógyszerészeti Intézete, a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete (MÉKISZ) és a Semmelweis Egyetem (SE) együttműködésében készült el, bárki be tudja jelenteni, ha étrend-kiegészítő alkalmazása során nemkívánatos hatást tapasztalt. A bejelentéseket szakmai szempontból értékeljük, elemezzük.

- írta Facebook-bejegyzésében Csupor Dezső, a közismert Pirulakalauz szerzője.