„Én is megkaptam a nemzeti konzultáció kérdőívét szuverenitásunk védelméről” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a következő hónapokban a postás minden családnak eljuttatja a konzultációs íveket.

Ideje volt, hogy kikérjük az emberek véleményét, mert a következő hónapokban, egészen az uniós választásokig súlyos viták várnak ránk Brüsszelben. Régi nóta, a brüsszeli bürokraták újra meg akarják mondani, hogy hogyan éljünk 

– fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint a bürokraták több pénzt és újabb fegyvereket akarnak adni Ukrajnának, és azt akarják, hogy Magyarországon se legyen rezsicsökkentés, valamint engedjük be a „migránsokat”.

De mi magyarok vagyunk és nem táncolunk úgy, ahogy Brüsszelben fütyülnek, ezért azt kérem, hogy mondja el ön is a véleményét, és töltse ki a nemzeti konzultációt

– tette hozzá a miniszterelnök. 

Már postára is adták a 11 kérdést tartalmazó újabb nemzeti konzultációt, amely a kormány honlapján is elérhető. A kérdések között szerepel többek között a rezsitámogatás, a kamatstop, az extraprofitadó, az ukrajnai és az izraeli háború, Ukrajna csatlakozása az EU-hoz, a magyar politika külföldi befolyásoltsága és a gyermekvédelmi törvény is. 

A kormányszóvivő korábban jelezte, hogy azért fontos a nemzeti konzultáció, mert az elmúlt időszakban „sok vitánk alakult ki Brüsszellel”.

A 11 kérdés mindegyike úgy kezdődik, hogy „Brüsszel...”.

A konzultációs kérdőíveket 2024. január 10-ig lehet visszaküldeni.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala