Fonyódi strandügy: Kerítésbontás a Balatonnál

Fonyód város polgármestere, Hidvégi József bejelentette, hogy eltávolították a fonyódligeti strandra jogtalanul épített kerítést, ezzel ismét szabad hozzáférést biztosítva a helyieknek a Balaton partjához.

A polgármester egy videóüzenetben számolt be arról, hogy a strand és a Balaton közötti telekhatárt újra kitűzték, és a mérések alapján megállapították, hogy a kerítést valóban a strand területére építették. Hidvégi József hangsúlyozta, hogy a városvezetés már korábban is jelezte az érintett egyesület képviselőinek a problémát, és a kimérés egyeztetése után a városüzemeltetési szervek eltávolították a kerítést. A polgármester szerint a kerítést rongálásmentesen bontották el, és az egyesület a városvezetésnél veheti át azt.

A videóban Hidvégi József kiemelte, hogy a strandot ismét nyílttá tették, és nyomatékosította, hogy a jövőben senki nem építhet oda kerítést.

A Balaton és környéke nemcsak a strandügyek miatt kerül a figyelem középpontjába. A Best of Balaton program negyedik éve mutatja be azokat az érveket és okokat, amelyekért bármely évszakban érdemes felkeresni a magyar tengert. A program nagykövetei, köztük Ördög Nóra, Gianni Annoni, és Marsalkó Dávid, valamint a szakmai stáb 2021 óta minden évben összegyűjti azokat a helyeket, témákat, ügyeket és arcokat, amelyek miatt ők szeretik a Balatont, és arra biztatják a turistákat, hogy fedezzék fel az általuk ajánlottakat. Idén nyáron a közönség ötleteire is kíváncsiak, és a www.bestofbalaton.hu oldalon várják az ajánlásokat augusztus 1-jéig.

A Best of Balaton csapata a STRAND Fesztivál keretében, augusztus 24-én, a Balaton Ünnepén élőben is bemutatkozik, és a legjobb ajánlatok között kétszemélyes VIP-bérleteket sorsolnak ki a fesztiválra.

A Balaton szerelmesei számos programot és helyszínt ajánlanak, mint például a vízibiciklizést, a suppozást, a bringázást, vagy éppen a kocogást a Balaton partján. A kertmozik, fesztiválok, a legjobb fagyizók és kifőzdék is mind hozzájárulnak a Balaton varázsához. A Best of Balaton nagykövetei, mint Ördög Nóra, Marsalkó Dávid, és Gianni Annoni, saját kedvenceiket is megosztották, például a balatoni fesztiválokat, a helyi vendéglátóhelyeket, és a különleges élményeket, mint az éjjeli séta a Tihanyi Apátságban vagy a piacozás a tó partján.

A Balaton így nemcsak a nyári szezonban, hanem egész évben vonzza a látogatókat, és a Best of Balaton program segítségével még több ember fedezheti fel a tó és környékének szépségeit és különlegességeit.