Boeing-777-es repülőgép szárnyának sérülése villanyoszlopnak ütközés miatt

Megsérült az Eva Air tajvani légitársaság Boeing 777-es típusú repülőgépének szárnya, amikor a gép véletlenül egy villanyoszlopnak ütközött a vietnámi Ho Si Minh-városban található Tan Son Nhat nemzetközi repülőtéren.

A szerdai baleset a BR396-os járat felszállás előtti gurulása közben történt, amikor a pilóta tévedésből egy parkolóöbölbe kormányzott, és az ütközés következtében a villanyoszlop kidőlt, behorpadva a repülőgép bal szárnyát. A VNExpress hírportál beszámolója szerint az eset 16:04-kor történt.

A repülőtéri hatóságok megerősítették, hogy a kifutópálya és a jelzések megfelelő állapotban voltak, az időjárási körülmények pedig optimálisak, így az incidens nem zavarta a repülőtér működését. Minden utas biztonságban volt az esemény során, de a repülőgépet a javítási munkálatok idejére repülési tilalom alá helyezték. A hatóságok értesítették az illetékes szerveket, és jelenleg is vizsgálják a baleset okát.

A repülőtéri személyzet által irányított útvonalon haladnak a parkolóból a kifutópályára guruló repülőgépek. Az Eva Air légitársaság, amelyet 1989-ben alapított az Evergreen Group, Tajpej Taoyuan repülőtérről több mint 60 ázsiai, európai, észak-amerikai és óceániai célállomásra indít járatokat, beleértve a közvetlen járatokat Tajpejből Hanoiba és Ho Si Minh-városba.