Tim Burton klasszikusának folytatásával nyit a 81. Velencei Filmfesztivál

A Beetlejuice Beetlejuice című film 36 évvel az eredeti történet után veszi fel a fonalat, a középpontban Lydia Deetz lányával, akit Jenna Ortega alakít.

Tim Burton kultikus filmje, az 1988-ban készült Beetlejuice folytatása nyitja az idei, 81. Velencei Filmfesztivált – írja a The Guardian. Az augusztusi vetítés a Beetlejuice Beetlejuice világpremierje is lesz, ahol részt vesz a rendező Tim Burton mellett az eredeti Beetlejuice-ban és a folytatásban is szereplő Michael Keaton (Beetlejuice) és Winona Ryder (Lydia Deetz) is.

A folytatáson már az 1980-as évek végén dolgozni kezdtek, de az egyik korai forgatókönyv-terv, amelyben Beetlejuice Hawaii-ra utazik és benevez egy szörfversenyre, az elvetett vázlatok között végezte. A Beetlejuice Beetlejuice 36 évvel az eredeti történet után játszódik, a középpontban Winona Ryder karakterének lányával, Astrid Deetz-cel, akit Jenna Ortega alakít. Tim Burton és Jenna Ortega korábban a Wednesday című netflixes sorozatban dolgozott együtt. A filmben Monica Bellucci is szerepet kap, aki Michael Keaton filmbeli exét játssza.

Alberto Barbera, a fesztivál igazgatója egy közleményben úgy fogalmazott: „a filmben Tim Burton mozijainak egyik legikonikusabb karaktere tér vissza, ami egyben megerősíti, hogy Tim Burton korunk egyik leglenyűgözőbb tehetsége. A Velencei Filmfesztivál ezért büszkén ad helyet a világpremiernek”.

Az elmúlt években számos olyan film nyert később rangos elismerést, amely a Velencei Filmfesztivál nyitófilmje volt, mint például a Kaliforniai álom vagy a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje). Tavaly a nyitófilm a Kihívók (Challangers) lett volna, Zendaya főszereplésével, de a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja miatt végül nem került bemutatásra.