18 éves lány gyilkossága és a következmények

Egy 18 éves romániai nőt 16 évre ítéltek börtönbüntetésre, miután meggyilkolta a barátnőjét egy tengerparti üdülőhelyen, és a holttestet egy bőröndben elrejtette egy parkban.

A tragikus esemény 2023 augusztusában történt, amikor egy halászni induló férfi rábukkant a Vaslui megyei lány holttestére egy mangaliai parkban. A Konstancai Fellebbviteli Bíróság döntése értelmében Loredana Ionela Atanasoaie vádlottat több bűncselekmény miatt ítélték el: számítógépes rendszerhez való jogellenes hozzáférésért 1 év, két illegális pénzügyi tranzakcióért egyenként 3 év, minősített lopásért 2 év, valamint az emberölésért 13 év szabadságvesztésre.

Az ítéletet súlyosbították, így összesen 16 évet kell a börtönben töltenie, mivel a legsúlyosabb büntetéshez hozzáadták a többi büntetés egyharmadát. A két lány évek óta ismerte egymást, és együtt költöztek a tengerparti városba, ahol szobalányként dolgoztak egy szállodában.

A gyilkosság előzménye egy veszekedés volt, amikor az áldozat bevallotta a barátnőjének, hogy hűtlen volt a fiújához, és arra kérte, hogy tartsa ezt titokban. A bűncselekmény részleteit a hatóságok a biztonsági kamerák felvételei alapján rekonstruálták. A gyilkosság után a vádlott egy bőröndbe helyezte az áldozat testét, majd egy taxival szállította el a parkba, ahol egy pad alá rejtette.

A tettes a gyilkosság után visszatért a szállodába, ahol kitakarított és megszabadult a gyilkos fegyvertől. Még munkába is ment vasárnap reggel, de aznap este már őrizetbe vették, és több órás kihallgatás után beismerte a bűncselekményeket.

: Maszol, 2023.