Marina City: Új városnegyed a Duna-parton

A Cordia vállalat megkezdte a Marina City nevű városnegyed-rehabilitációs projektjét a pesti Duna-parton, melynek keretében egy mindenki számára látogatható sétány és autómentes zöldterület is létrejön.

A fejlesztés során a Cordia 20 milliárd forintos közcélú beruházást hajt végre, amelynek részeként egy 9 hektáros parkosított zöldterület és 1,2 kilométer hosszú sétány is megvalósul a Duna-parton. Görög Áron, a Cordia értékesítési igazgatója szerint a lakások alaprajzai változatosak lesznek, a garzonlakásoktól az ötszobás lakásokig terjedő kínálattal igyekeznek kielégíteni több célcsoport igényeit.

A projektben fontos szerepet kap a víz közelsége, a panorámás lakások, valamint a budai hegyek látványa is, amely már a negyedik emeletről látható lesz. A lakások négyzetméterárát 1,5 és 3,5 millió forint közötti ársávban határozták meg. Az első házak átadását 2026 nyarán tervezik, és a fejlesztés több ütemben, a piaci igények változásaira reagálva fog megvalósulni.

A lakóházak magassága 45 és 65 méter között változik majd, és az épületek közötti távolság akár 50 méter is lehet. A fejlesztés során egy 3000 négyzetméteres klubház is épül, medencével és fitneszteremmel.

Közlekedés a föld alatt

A területen a felszíni autós közlekedés teljesen kizárt lesz, a lakók és a szolgáltatások számára a föld alatti infrastruktúra biztosítja a megközelíthetőséget. A garázsok úgy lettek kialakítva, hogy a futárok és a szemétszállító járművek is a föld alatt közlekedjenek. A helyszín infrastrukturális adottságai kedvezőek, hiszen közvetlen metrókapcsolattal rendelkezik, és a közelben található a Duna Plaza is, amelyet a következő két évben felújítanak.

Komoly érdeklődés mellett zajlik az értékesítés

Az előértékesítési kampány során az első ütem lakásainak közel fele már gazdára talált. A Cordia értékesítési igazgatója, Görög Áron az Economxnak elmondta, hogy az érdeklődés alapján hamarosan a második ütem értékesítése is elindul. A vállalatnál ritkán fordult elő, hogy a lakások átadása jelentős késedelmet szenvedett volna, és a Marina City esetében sem várható csúszás.

Az előfutár

A Cordia története összefonódik a Corvin Sétány megépítésével, amely 20 év alatt valósult meg, és számos elismerést kapott. A vállalat nemzetközi szinten is jelentős szereplővé vált, és jelen van több európai ország újlakáspiacán. A Marina City projekt a Corvin Sétányhoz hasonlóan egy elhanyagolt városi területet újít meg, és több mint 2500 lakást fog magába foglalni.