M7-es autópálya: Benzinkutak zárva a felújítások miatt

Az M7-es autópályán folyó felújítási munkálatok következtében több fontos benzinkút is zárva tart, ezért az utazóknak érdemes átgondolniuk a tankolási terveiket.

A Sonline beszámolója szerint március 20-a óta tartanak a karbantartási munkálatok, amelyek nemcsak az autópálya főpályáját, hanem a csomópontokat és a kapcsolódó fel- és lehajtó ágakat is érintik. Ennek eredményeképpen három benzinkút nem üzemel átmenetileg: a Zalakomár, a Balatonlelle és a Sóstó pihenőhelyeknél található töltőállomások. Ezek a benzinkutak különösen fontosak lehetnek azok számára, akik a horvát határtól Budapest felé tartanak.

A főváros irányába tartó utazók számára azonban továbbra is elérhetők az üzemanyagtöltő állomások a keresztúri és a lepsényi pihenőhelyeknél. A zalakomári benzinkút átmeneti bezárása miatt a balatonkeresztúri állomás jelenthet alternatívát, bár ez 30 kilométeres pluszt jelenthet az útvonalon. A balatonlellei kút esetében a lepsényi töltőállomás áll rendelkezésre, ami 55 kilométeres kitérőt igényelhet.

A székesfehérvári töltőállomások, amelyek mindkét irányból megközelíthetők, szintén felújítási munkálatokat végeztek az üzemeltetők. A bezárt töltőállomások azért nem üzemelnek, mert az azokhoz vezető le- és felhajtó sávokat a szintre hozási munkálatok során javítaniuk kell. Ezen felújítások az üzemeltetők saját beruházásai keretében valósulnak meg.