Csupasz felnin suhant át egy Passat a Rákóczi úton

Egy abroncs nélküli Passat keltett feltűnést a budapesti Rákóczi úton. A szokatlan látványt egy taxis rögzítette, aki szerint az autóban ülők élvezték az extrém helyzetet.

A keddi esemény során egy sötét színű Passat személygépkocsi hívta fel magára a figyelmet, amint csupasz felnin haladt át a Rákóczi úton. A jelenetet egy arra járó taxis örökítette meg fedélzeti kamerájával, aki megfigyelése szerint az autó utasai láthatóan jól szórakoztak az adrenalinban gazdag utazás során.

Az autó mindenkit megfordított maga után, ami nem meglepő, tekintve a nem mindennapi látványt és a kerekek nélküli haladás okozta hangzavart. Az ilyen típusú incidensek nem számítanak ritkaságnak a magyar fővárosban; korábban egy Volkswagen Transporter is hasonló módon keltett feltűnést a budapesti utcákon, és az M0-ás autópályán is megfigyeltek egy fehér járművet, amely szikracsóvát húzott maga után.

Az esetek nemcsak a járókelők és a közlekedés résztvevőinek figyelmét vonják magukra, hanem a város útburkolatára is negatív hatással vannak, hiszen a gumik nélküli fémfelni komoly károkat okozhat az aszfaltban. A taxis szerint az égett szag is érezhető volt, és a videón jól látszik, hogy egy idő után már füstöl is a kerék, de a sofőr még akkor sem állt meg.

A megkérdezett szakértő, Csörgő László vezetéstechnikai szakértő szerint nagyon veszélyes így közlekedni, mert a hőhatás miatt a futómű könnyen megrongálódhat, ami irányíthatatlanná teheti az autót. A taxis, Váczi Krisztián elmondása szerint a felelőtlen sofőrt egyáltalán nem zavarta, hogy szabálytalanul közlekedik, és mindketten vigyorogva élvezték a helyzetet.