CPAC Hungary: hip-hop, jön woke

Budapest szerencsére egy woke-mentes övezet, ahol megrendezésre került a CPAC Hungary konferencia.

Az esemény első napjának központi témája a a szervezők és a résztvevők által ellenségnek tartott woke volt. Santiago Abascal, a spanyol szélsőjobbos gyülekezet, a VOX alapítója kiemelte, hogy Magyarországra érkezve a budapesti repülőtér családbarát fogadtatása miatt érzi jól magát, és hangsúlyozta, hogy Spanyolországnak is többet kellene tennie a családok védelme érdekében. Abascal szerint a woke ideológia és a baloldal jelenti a legnagyobb fenyegetést a spanyolok számára. A VOX-politikusa kifejtette, hogy a határok védelme és az iszlám kritikája miatt a jobboldalt gyakran kirekesztőnek és vallási türelmetlenséggel vádolják. Abascal megerősítette, hogy pártja kiáll Izrael mellett az országot ért támadások után.

Mercy Schlapp, Donald Trump korábbi tanácsadója, a kommunista manipuláció elleni harcról beszélt, míg férje, Matt Schlapp a republikánusok novemberi győzelmének fontosságát hangsúlyozta. A családi vállalkozás szintjén működő riogatók után, Eva Vlaardingerbroek, holland politikai kommentátor a migráció és a növekvő bűnözés közötti kapcsolatot emelte ki, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a holland lakosság már kisebbségben van a migránsokkal szemben több nagyvárosban, valamint Londonban és Brüsszelben is.

Jack Posobiec amerikai véleményvezér a kommunizmus veszélyeiről és az antiglobalista mozgalmak, mint a CPAC fontosságáról beszélt. Simone Billi, a LEGA párt képviselője az EU-ban hamarosan esedékes sorsfordító választásokra hívta fel a figyelmet. Gila Gamliel, Izrael innovációs, tudományos és technológiai minisztere az izraeli állam megálmodójának, Herzl Tivadarnak a budapesti születését említette, és köszönetet mondott Magyarországnak a Hamász októberi támadása utáni támogatásért.

Maureen Bannon, Steve Bannon lánya, Orbán Viktor és Magyarország bátorságát méltatta, míg Steve Bannon videóüzenetében a küzdelem folytatására buzdított. Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója szerint Budapest woke mentes övezet, ahol a CPAC Hungary zavartalanul megrendezhető. A pódiumbeszélgetésen Ryszard Czarnecki, Guglielmo Picchi, és Ernst Roets a woke előretörését vitatták meg az európai intézményrendszerekben.

Az ebédszünet után Matt Whittaker, az USA volt mb. legfőbb ügyésze és Kovács Zoltán államtitkár a szuverenitás és a globalizmus kérdéseiről beszélgettek. Amichai Chikli, izraeli diaszpóraügyi miniszter és Bryan Leib, az Alapjogkért Központ vezető kutatója a magyar-izraeli kapcsolatokról és a konzervatív erők együttműködéséről diskuráltak.

Kovács Attila az Alapjogok Központ uniós kutatási igazgatója Izrael és Európa jövőjéről, valamint a biztonság kérdéséről a Közel-Keleten beszélgetett Amit Halevi és Ohad Tal izraeli képviselőkkel. Paul Gosar és Marek Kuchinski a szuverenitás és a bevándorlás kérdéseit érintették felszólalásaikban.

A konferencia Orbán Viktor kormányfő, a georgiai miniszterelnök és a CPAC Foundation elnökének beszédével kezdődött. (Borítókép: Törcsi Péter, Guglieilmo Picchi, Ernst Roets és Ryszard Czarnecki. Fotó: Szollár Zsófi / Index).