A 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál legkülönlegesebb előadói

Boszorkányság, a rock és az unikornisok ötvözete, vidám dalba foglalt családi tragédia – a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői nem bízták a véletlenre, idén is csak kapkodhatjuk a fejünket.

Kevesebb mint két hét múlva, május 7-én kedden veszi kezdetét az idei Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője. A szerelmi balladáktól a hardcore punkig mindenféle műfaj képviselteti magát a versenyen, ahol idén is akadnak olyan előadók, akik szokatlan megjelenésükkel és stílusukkal keltik fel a figyelmet.

Az Írországot képviselő Bambie Thug, aki boszorkánysággal is foglalkozik, saját magának teremtette meg a ouja popnak nevezett műfajt, amely a pop, a rock és az elektronika elemeit ötvözi. A 31 éves énekesnő dala, a Doomsday Blue, egy óda a queer közösséghez.

Horvátországot a pop punk, a techno, a metál és a house zenei műfajokat keverő Baby Lasagna képviseli. Marko Purišić, művésznevén Baby Lasagna, a Rim Tim Tagi Dim című dalával egy fiatal horvát fiú történetét meséli el, aki egy másik országban keresi a szebb jövőt.

A holland-fríz Joost Klein, aki hip hop előadónak tartja magát, a mentális egészség fontosságáról énekel az Europapa című dalában. A 26 éves énekes, rapper és egykori youtuber saját személyes tragédiáját, szülei elvesztését dolgozza fel zenéjében.

San Marino színeiben a MEGARA nevű együttes lép fel, akik a rock, pop, metál és elektronikus zene elemeit ötvözik. Az együttes tagjai, a fekete-rózsaszín démonok, már az előző évben is megpróbáltak szerencsét, de akkor nem ők képviselhették Spanyolországot.

A nembináris svájci énekes-dalszerző, Nemo az önfelfedezés témáját érinti The Code című dalával, amely a rap, drum 'n' bass és opera elemeit vegyíti. A 24 éves előadó már az idei év egyik lehetséges győzteseként van számon tartva.

Végül, de nem utolsósorban, a finn Windows95man a 90-es évek hangulatát idézi meg dalával, No Rules! címmel. A képzőművész és DJ egy szórakoztató és sokoldalú produkcióval áll színpadra, amely azt az üzenetet közvetíti, hogy semmit sem kell komolyan venni.