Ukrán drónok orosz üzemanyagtárolókat találtak el

Ukrán drónok szerdára virradó éjjel két oroszországi üzemanyag- és kenőanyag-tárolót, valamint egy szivattyúbázist értek el a Szmolenszki területen, amelyek jelentős tüzeket okoztak, és az ukrán erők további katonai célpontokat is megsemmisítettek.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) tájékoztatása szerint a támadások Jarcevo és Rozdorovo településeken történtek, ahol összesen 26 ezer köbméter üzemanyagot és kenőanyagot tároltak. A robbanások következtében kialakult tüzek miatt a létesítmények személyzetét evakuálták. Az SZBU hangsúlyozta, hogy azok a létesítmények, amelyek az orosz védelmi komplexumot és hadsereget szolgálják ki, legitim célpontoknak számítanak Ukrajna számára.

Az ukrán vezérkar szerint az orosz hadsereg embervesztesége Ukrajnában megközelítőleg 462 ezer fő lehet. Az ukrán erők az előző nap során egy orosz harckocsit, 43 tüzérségi és két légvédelmi rendszert, valamint 32 drónt semmisítettek meg.

Odesszában az orosz erők rakétacsapást mértek, amelynek következtében egy 43 éves nő megsebesült, és körülbelül harminc ház megrongálódott. A régió kormányzója, Oleh Kiper a Telegramon keresztül számolt be az eseményekről.

A Harkiv megyében történt orosz támadások miatt az egész régióban áramhiány alakult ki, több mint 200 ezer ember maradt áramszolgáltatás nélkül. A harcok miatt több más régióban is áramkimaradások vannak, és Hmelnyickij megyében a rossz időjárási viszonyok tovább rontották a helyzetet.

Kupjanszk városközpontjában az orosz csapatok ágyúzása egy használaton kívüli kétszintes épületet ért el, ahol tüzet okozott, de a támadásban szerencsére senki sem sérült meg. A katasztrófavédelmi szolgálat adott tájékoztatást az eseményről.