La Manche csatornai tragédia: Öt migráns fulladt vízbe

Öt ember, köztük egy hétéves kislány is a vízbe fulladt a La Manche csatornánál, amikor egy túlzsúfolt csónakkal próbáltak átkelni Franciaországból Nagy-Britanniába. A rendőrség embercsempészet miatt három szudáni férfit tartóztatott le.

A keddi tragédia során öt migráns vesztette életét a La Manche csatornában, amikor egy túlzsúfolt hajón próbáltak eljutni az Egyesült Királyságba. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, de a hajón 112 ember tartózkodott a baleset idején.

A brit Országos Bűnüldözési Ügynökség (National Crime Agency, NCA) közleménye alapján három szudáni állampolgárságú férfit – egy 22 és egy 19 éves személyt, valamint egy szintén 22 éves dél-szudáni állampolgárságú férfit – vettek őrizetbe embercsempészet gyanújával.

A járőrhajók által megtalált eszméletlen emberek közül összesen 47 személyt mentettek ki, míg 55-en önszántukból a fedélzeten maradtak. Az utasokat azonosították és kihallgatták a bevándorlási hivatal munkatársai.

Az NCA nyomozásért felelős igazgatója szerint a csempészhálózat mögött álló személyek azonosítása is folyamatban van. A La Manche csatornán keresztül történő illegális átkelések nem új jelenség, hiszen korábban is történtek hasonló incidensek, például januárban, amikor egy hetven fővel teli csónak borult fel.