Hajléktalan férfi késelési ügye Kecskeméten: Gyorsított eljárásban ítélték el

Gyorsított eljárás keretében szabott ki két év letöltendő börtönbüntetést a Kecskeméti Törvényszék egy hajléktalan férfira, aki megkéselte ivócimboráját.

Kecskeméten történt az eset, ahol egy hajléktalan férfi két hónappal ezelőtt hasba szúrta az ivócimboráját. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyet.

A vádlott és a sértett jól ismerték egymást, és rendszeresen italoztak együtt. A támadás előzménye, hogy a vádlott elvesztette a mobiltelefonját, és meggyanúsította barátját, hogy az lophatta el.

A következő napon, amikor a két férfi találkozott, a vádlott ittas állapotban szembesítette cimboráját a gyanújával. A vita hevében a férfi előrántott egy kést, és hasba szúrta társát, aki emiatt súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bűncselekmény elkövetője a bíróságon beismerte tettét, és elfogadta az ügyészség által felajánlott büntetést. A Kecskeméti Törvényszék ítéletében két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a férfit, az ítélet jogerős lett.