Hetven diák lett rosszul egy soroksári iskolában

Gázszag miatt hetven gyerek panaszkodott rosszullétre a soroksári Török Flóris Általános Iskolában, az MTI jelentése szerint. Az iskola ötszáz diákja még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet.

A magukat rosszul érző diákokról a mentők gondoskodtak, és 31 gyermeket szállítottak vizsgálatra a Heim Pál gyermekkórházba. A kórházban a diákok hasonló tünetekről számoltak be: fejfájás, köhögés, hányinger és torokkaparás. Egyikük, Dani, az iskola egyik tanulója elmondta, hogy ezek a tünetek miatt állt be azok közé, akik rosszul érezték magukat. Egy másik diák, Viktória hozzátette, hogy hányingere lett, kaparta a torkát és fájt a feje.

A Heim Pál gyermekkórház osztályvezető főorvosa, Bognár Zsolt szerint nem gázmérgezésről van szó, hanem valamilyen nyálkahártyát irritáló anyag kerülhetett a levegőbe, talán valamilyen gázspré. Várhatóan 24 órán belül minden gyereket hazaengednek, ha tünet- és panaszmentesek lesznek.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A BRFK XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága bevonásával folytatott eljárás célja, hogy tisztázzák, pontosan mi történt, mi okozta a szúrós szagot, illetve történt-e bárki részéről mulasztás.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, szerda reggel ki kellett üríteni a Dinnyehegyi közi általános iskolát is, mert szúrós gázszagot éreztek az ott tartózkodók, amitől többen rosszullétre panaszkodtak. A katasztrófavédelem szakembereinek segítségével jelenleg is zajlik a helyszíni szemle és a további vizsgálatok. A kiürítést követően a katasztrófavédelem munkatársai az épület több pontján is méréseket végeztek, amelyek nem mutattak ki „egészségre ártalmas koncentrációjú veszélyes anyagot” az iskolában.