Gáspár Evelin EP-képviselő asszisztenseként dolgozik

Gáspár Evelin, Gáspár Győző nagyobbik lánya, Járóka Lívia fideszes európai parlamenti képviselő asszisztenseként tevékenykedik, és bár nem tervezi, hogy Brüsszelbe költözzön, már megjelent a képviselő Facebook-oldalán is.

Gáspár Evelin neve felkerült azok közé, akik Járóka Lívia fideszes EP-képviselő asszisztenseként dolgoznak. A Blikk megkereste Járóka Líviát, hogy érdeklődjön, milyen szaktudással győzte meg Gáspár Evelin, hogy az asszisztensei közé válassza. A képviselő nevében válaszolva közvetlen parlamenti asszisztense elmondta, hogy Járóka személyes állásinterjú során döntött Evelin mellett, aki tapasztalataival és nyelvtudásával tűnt ki.

Jelenleg Gáspár Evelin sajtómegjelenéssel kapcsolatos feladatokat lát el Járóka Lívia mellett, és folyamatos, rugalmas munkakapcsolatban áll vele. A Blikk megpróbálta megkérdezni Gáspár Evelint is, hogy pontosan miben segíti Járóka munkáját, de a család nem kívánt nyilatkozni. Egy közeli ismerősük azonban elárulta, hogy Evelin nem szándékozik Brüsszelbe költözni, és csak néhányszor kell majd kiutaznia az Európai Parlamentbe, mivel idén is forgatja a Farm VIP című műsort.

Gáspár Evelin a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum növendéke volt nyelvi tagozaton, később pedig az International Business School Budapest diákjaként tanult. A LinkedIn-profilja szerint nemzetközi tanulmányai részeként három évig járt a Luxembourgi Egyetemre is, de az elvégzett szakot nem jelölte meg.

Gáspár Győző, Evelin édesapja, április 10-én járt az Európai Parlament brüsszeli épületében, ahol a "Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindannyiunk felett" szavakkal osztott meg egy bejegyzést Facebook-oldalán, több brüsszeli fotó kíséretében. A hamarosan a kormánypárti TV2-n újra induló Győzike-show névadója korábban kifejtette, hogy a miniszterelnökért akár a vére árán is kiállna. Járóka Lívia irodájának tájékoztatása szerint Gáspár Győző a lányát látogatta meg, aki egy látogatócsoportot kísért Brüsszelben, és a képviselővel együtt is ebédeltek.

Járóka Lívia idén nem került fel a Fidesz–KDNP európai parlamenti listájára, és korábban azt mondta, hogy „a jövőben az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását”. Gáspár Evelin a júniusi választásokig fog dolgozni Brüsszelben Járóka Lívia mellett. Azt nem tudni, Gáspár Evelin pontosan mikor kezdett el a képviselő asszisztenseként dolgozni, de a Blikk szerint a júniusi választásokig tartó parlamenti ciklus utolsó évében csatlakozhatott a politikus munkatársaihoz.

Az Európai Parlament (EP) jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelyek középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme és a hitelesség biztosítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás, amely Magyarországot is érintheti, tekintettel arra, hogy a magyar költségvetés esetében 6,7 százalék volt a hiány, tehát bőven a célszint felett állt 2023 végén.