„Tévhit, hogy ne nyilatkoznék újságíróknak” – mondta Deutsch Tamás, aki két napig menekült előlem Strasbourgban

Deutsch Tamást többször is megpróbáltam elérni Strasbourgban, de minden kísérletem kudarcba fulladt.

Deutsch Tamást először április 4-én kerestem meg emailben, hogy interjút készítsek vele, de válasz nem érkezett. További levelek és a sajtósának küldött emailek után sem sikerült kapcsolatba lépnem vele. Strasbourgban, a plenáris ülés első napján, április 22-én próbáltam meg felhívni, de csak egy sms választ kaptam tőle, amelyben azt kérdezte: „Ki keres?”

Miután bemutatkoztam, és jeleztem, hogy interjúra szeretném kérni, nem kaptam választ. Újabb próbálkozások után, a plenáris terem kijáratánál várakozva, Deutsch éppen más médiumoknak adott interjút. Amikor odaléptem hozzá, zavarodottság látszott az arcán, majd azt mondta, hogy szívesen ad interjút, de sietnie kell, és a részleteket a sajtósával kell egyeztetnem. Az egyeztetésre azonban nem maradt idő.

Másnap ismét próbálkoztam, de Deutsch sajtósa szerint minden képviselőjük annyira elfoglalt volt, hogy nem maradt szabad percük. A délutáni szavazás után is hiába próbáltam megközelíteni Deutscht, aki azt mondta, sajtótájékoztatóra siet, és nincs ideje válaszolni a kérdéseimre. A médiazónában tartott monológja után sem volt hajlandó beszélni velem, és végül az ülésterembe menekült.

Az interjú végül nem jött létre, így nem tudtam megkérdezni tőle, milyen eredményre számít az EP-választáson, és miért nem akar a 444-nek nyilatkozni. Az utazásomat az Európai Parlament támogatta.