Hopp, itt egy kiábrándult fideszes: Antall Péter szerint Magyar Péter pártja sok szavazatot fog kapni

Antall Péter, a volt miniszterelnök fia, aki korábban jelentős állami támogatást kapott tudásközpontja működtetésére, kiábrándultnak tűnik a Fideszből, és úgy véli, hogy Magyar Péter pártja nagy támogatottságot fog élvezni.

Antall Péter, Antall József volt miniszterelnök fia, 2021-ig jelentős, milliárdos nagyságrendű költségvetési támogatást kapott az államtól. Az Antall József Tudásközpont működtetésére szánt forrásokat azonban megvonták tőle, miután kiderült, hogy a közpénzeket luxushotelekben tett világkörüli utakra, magánkirándulásokra, magánkórházi kezelésekre, professzionális fényképezőgépekre és márkás bőröndökre költötte. A kiadásokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is vizsgálja, ezért nem meglepő, hogy Antall kiábrándult a Fideszből, annak ellenére, hogy korábban az intézményben még az olimpiaellenes kezdeményezést lájkoló munkatársakat is kirúgással fenyegettek.

Antall Péter egy közösségi média bejegyzésben fejtette ki véleményét, miszerint a kormányzás elfáradt, és új ötletek hiányában pihenőre lenne szükség. Úgy látja, hogy egy teljesen új generáció készül bevonulni a politikába, amely tele van képzett, világot látott emberekkel, és olyan iskolai, egyetemi háttérrel rendelkeznek, amelyről az előző generációk csak álmodozhattak. Antall szerint Orbán Viktor is próbál fiatalítani, de elismeri, hogy eljött az az időszak, amikor a változás szükséges.

Antall Péter korábban, 2022-ben is megjósolta, hogy a gazdasági helyzet miatt a Fidesznek nehézségei lesznek a választások megnyerésében. Ezzel összhangban Magyar Péter, aki a választási kampányban heti két videós műsorral jelentkezik, jelentős esélyt képviselhet arra, hogy fájdalmat okozzon a Fidesznek.

A Fidesznek nem csak a belpolitikai fronton kell megküzdenie a kihívásokkal, hanem az európai színtéren is. A Fidesz Európai Parlamenti képviselőcsoportja nem szavazta meg a kapcsolaton belüli erőszakot visszaszorító uniós jogszabály-csomagot, ami ellentmond a kormányerők hazai kommunikációjának. Miközben a KESMA-lapok és a Megafon posztjai a kapcsolaton belüli erőszak ellen emelnek szót, a Fidesz EP-képviselői tartózkodtak a szavazáson. Ez az ellentmondás tovább erősítheti azoknak a hangját, akik változást sürgetnek a magyar politikai életben.