Rákay Philip és a média: Konfliktusok és politikai állásfoglalások

Rákay Philip, a kormánypárti média egyik meghatározó személyisége, a Megafon alapítója, a Fiala János által vezetett KeljFelJancsi talk-show-ban beszélt arról, hogy politikai állásfoglalása miatt milyen konfliktusokkal és támadásokkal kellett szembenéznie a médiaszakmában.

Rákay Philip 2002-es Fidesz nagygyűlésen szerzett élményeiről és annak következményeiről beszélt. Elmondása szerint ez a nap volt az, amikor politikai öntudatra ébredt, és bár a rendezvény után elveszítette médiaállásait, mégis úgy érzi, megérte részt venni az eseményen. A nagygyűlésen való szereplése miatt kialakult ellenséges hangulatban Lilu, azaz Kovalcsik Ildikó szerepét kiemelve, Rákay azt állítja, hogy emiatt rúgták ki a Z+ TV-től. A médiaszakmában tapasztalt ellenszenvet tovább erősítette, amikor egy magyar médiavilágban meghatározó személy azt mondta neki, hogy még portásként sem fog tudni dolgozni a szakmában.

A beszélgetés során Rákay arról is beszámolt, hogy a politikai állásfoglalása miatt 2021 óta nem szívesen sétál a belvárosban, mivel folyamatos atrocitások érik. A 2022-es kampányban otthonát hivatalosan is védeni kellett, és gyerekei is kellemetlen élményeknek vannak kitéve az iskolában.

Rákay a Lázár János és Navracsics Tibor közötti konfliktus kapcsán is beszélt arról, hogy a Pormenád24 című médiatermék, amelynek résztulajdonosa volt, milyen szerepet játszott ebben a vitában. A lap lejárató kampányt folytatott Navracsics Tibor ellen, amiről Rákay csak a médiahírekből értesült, és amit résztulajdonosként azonnal leállított. A konfliktus miatt kérdésessé vált számára, hogy a barátsága Lázár Jánossal fennmarad-e.

A műsorvezető, Fiala János által feltett kérdésre, hogy politikusi ambíciói vannak-e, Rákay nemmel válaszolt.