Maszkos és fegyveres rablók elleni rajtaütés

Két fiatal férfi, akik maszkban és sötét ruházatban törtek be egy örkényi házba, 14,5 millió forint és értékek elrablása után kerültek a TEK célkeresztjébe.

Március 31-én hajnalban két férfi, egy 21 éves és egy 24 éves, maszkot viselve és fegyverrel, valamint kalapáccsal felszerelkezve hatolt be egy örkényi házba. Az elkövetők az egyik lakót fegyverrel fenyegették, míg a másikat kalapáccsal tartották rettegésben, és pénzt, valamint értékeket követeltek tőlük.

A támadók a sértettektől 10 millió forintot és néhány ékszert zsákmányoltak, de ez nem elégítette ki őket. Az egyik áldozat nyakláncát is elvették, majd bezárták egy szobába, és tovább kutatták a házat. Végül összesen 14,5 millió forinttal és az ellopott ékszerekkel távoztak a helyszínről.

Az áldozatok kezdetben saját erőből próbálták felkutatni a rablókat, mivel ismerősnek vélték a hangjukat. Sikertelenségük után nyolc nappal később fordultak a hatóságokhoz, akik 25 órán belül lezárták az ügyet.

A Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével azonosították és elfogták az elkövetőket. Az egyiket, a 21 éves O. Józsefet 2024. április 9-én kora délután Budapesten, míg társát, a 24 éves Sz. Krisztofert ugyanazon a napon este Fejér megyében.

A letartóztatott O. József és Sz. Krisztofer tagadja a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást velük szemben, és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya vette át az ügyet. A bíróság elrendelte a letartóztatásukat, és jelenleg is letartóztatásban vannak.