A nyíregyházi rendőrök lebuktatták az országszerte autókat feltörő szerelmespárt

Budapestről érkezett Nyíregyháza környékére az a szerelmespár, akiket a nyírségi rendőrök fogtak el gépjárművek feltörése miatt. A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekmények országos szinten is elterjedtek.

A nyíregyházi rendőrök egy ötvenes éveiben járó férfi és nőt buktattak le, akik gépjárműveket törtek fel a város üdülőövezeteiben. A rendőrség március végétől kapott bejelentéseket a feltörésekről, és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói hamar rájöttek, hogy az esetekben ugyanazok az elkövetők lehettek.

A tettesek célja az volt, hogy az autókban hagyott pénzt és értékeket tulajdonítsanak el. Az ügyben országos koordináció indult, amely megerősítette a nyíregyházi rendőrök sorozatjellegre vonatkozó gyanúját. A nyomozás során az is kiderült, milyen kocsival közlekedtek a feltételezett elkövetők.

Április 20-án a nyomozók és a járőrök összehangolt intézkedése során elfogták a budapesti lakosokat, D. Jánost és élettársát, B. Évát. A gyanúsítottak autójában számos olyan eszközt találtak, amelyeket gépkocsifeltörésekhez használnak. Mindkét személyt ötrendbeli lopás elkövetése miatt hallgatták ki, és a férfit további járművezetési vétséggel is gyanúsítják.

Az ügy azonban még nem zárult le, mivel a páros országszerte követett el vagyon elleni bűncselekményeket, amelyek felderítése folyamatban van. D. Jánost őrizetbe vették és letartóztatását kezdeményezték, amit a bíróság elrendelt, míg B. Éva szabadlábon védekezhet.