Orbán Viktor kampányútjainak nyomában

Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz vezető politikusai titokban járják az országot a június 9-i EP- és önkormányzati választások kampányában, előzetes bejelentés és a független média kizárása mellett.

A Fidesz szerint a közelgő választások létfontosságúak, de a kampányrendezvények helyszíneit és időpontjait nem hirdetik meg előre, így a nyilvánosság csak utólag értesülhet róluk, főként a közösségi médián keresztül. A Telex szerkesztősége olvasói segítségét kéri annak érdekében, hogy tudósítani tudjanak Orbán Viktor és a Fidesz politikusainak kampányeseményeiről.

A korábbi választások előtt még közzétették a Fidesz honlapján a kampányeseményeket, azonban most ezek információi nem elérhetőek. A szerkesztőség megkereste a Fidesz sajtóosztályát és több vezetőjét, hogy megtudják a kampányrendezvények időpontjait és helyszíneit, de csak Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke válaszolt, aki ígéretet tett arra, hogy a sajtót értesíteni fogják a miniszterelnök nyilvános programjairól, de értesítést nem kaptak.

A 2022-es országgyűlési választások kampányában is hasonlóan zárt körű volt a miniszterelnök országjárása, és a sajtó nem férhetett hozzá a rendezvényekhez. A Telex olvasóinak segítségével azonban sikerült részt venniük Benkő Tibor volt honvédelmi miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kampányeseményein.

A Telex célja, hogy minden fontos eseményről és történésről beszámoljon a június 9-i választások kapcsán, és bemutassa a jelöltek és pártok üzeneteit. A szerkesztőség már több kampányrendezvényen is jelen volt, és élőben közvetítették az első választási műsort is. A Telex arra kéri olvasóit, hogy segítsenek információkat szerezni Orbán Viktor és a Fidesz politikusainak kampányútjairól.

: Telex, "Keressük Orbán Viktort!"