Magyar Péter olyan választási eredményt vár, ami megijeszti a politikát

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője szerint előrehozott választásra van esély, de ehhez június 9-én olyan eredményt kell elérni, amely látható a Karmelitából és a Holdról is, hogy "megijedjenek a fiúk".

A politikus a pécsi tüntetés után élőben válaszolt a nézők kérdéseire a TikTok-csatornáján. A beszélgetés során kijelentette, hogy Magyarországon mindenki békepárti, és ha valaki háborúpárti, az a Fidesz, mivel ők küldenek katonákat Csádba és vadászgépeket rendelnek milliárdokért. Magyar Péter kedvenc filmjei között említette a Keresztapa trilógiát és az Elfújta a szelet. A Gazprom és a Fradi kapcsolatát szomorúnak találja, és úgy véli, hogy az NB1 és NB2-ben a focisták túl vannak fizetve.

Az önkormányzati választásokra megyei listákat állítanak, és a vidéki aláírásgyűjtés hamarosan elindul. Magyar Péter több helyre is tervez látogatást a következő hetekben, többek között Miskolcra, Balatonboglárra, Dunaújvárosba, Sárvárra, Kecskemétre és Győrbe.

A politikus szerint a közvélemény-kutatások szerint a Tisza Párt 23-24 százalékon áll, és háromszor annyi szavazójuk van, mint a Fiatal Demokraták Szövetségének. Magyar Péter nem tervezi, hogy az ország első embere legyen, és a miniszterelnöki posztról is úgy nyilatkozott, hogy ezt nem neki kell eldöntenie.

A romák integrációját fontosnak tartja, és hangsúlyozza, hogy a romák nem egyformák, sokfajta segítségre van szükségük. A többségi társadalom felelősségét vitathatatlanul fontosnak tartja a roma közösség integrációjában.

Magyar Péter több politikai szereplőről is megosztotta véleményét. Vitézy Dávidot jó szakembernek tartja, de nem alkalmasnak Budapest vezetésére, és úgy véli, a Fidesz embere. A Momentumban bajban vannak szerinte, és Gulyás Gergellyel december óta nem beszélt. Lázárt a Fidesz egyik legokosabb és legfelkészültebb politikusának tartja, de nem szeretné, ha miniszterelnök lenne. Az USA politikai helyzetét szegénységi bizonyítványnak nevezi, és Varga Judittal csak a gyerekekről szokott beszélgetni.

A családi pótlékot jelentősen megemelné, az iskolákat visszaadná az önkormányzatoknak, és új nemzeti alaptantervet vezetne be. A közétkeztetésről úgy véli, hogy a gyerekek szemetet esznek, és a rendszert három NER-es kezében látja. A kannabisz orvosi felhasználását és az esemény utáni tablettát támogatja, az eutanáziáról pedig azt mondta, hogy valódi nemzeti konzultációt kellene tartani.

Az LMBTQ-emberekkel kapcsolatban a "Élni és élni hagyni" elvet vallja. A nettó minimálbért minimum 300 ezer forintra emelné, a közmédiában lévő propagandát megszüntetné, és egy független közmédiát hozna létre. Az illegális migrációt nem támogatja, és II. János Pál pápát tartja a legnagyobb példaképének.

Magyar Péter szerint Orbán Viktor a néptől fél igazán, és a kampányát zárt magtárban kezdte. A politikus híve annak, hogy az emberek közé menjen, és Pécsen is beszélgetett a tüntetés résztvevőivel.

Deutsch Tamást bohócnak nevezte, és bár nem szeret "galambokkal sakkozni", egy vita keretében mégis szívesen szembeszállna vele, ha ezzel bejuthat a közmédiába. A Discordon is tervez közéleti vitákat, és nyitott a kritikákra is. Pénteken újabb tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé.