Lakatos Róbert független képviselőjelöltként indulhat a kemecsei választásokon

Összegyűjtötte a szükséges ajánlószelvényeket Lakatos Róbert, a kemecsei nő bátyja, így amennyiben azokat a választási bizottság hitelesnek ítéli, független képviselőként indulhat a június 9-i önkormányzati és kisebbségi választásokon.

Lakatos Róbert, aki a mindkét szemére megvakított kemecsei nő testvére, összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket, és ha azokat az illetékes választási bizottság elfogadja, részt vehet a június 9-i választásokon. A Bors cikke alapján Kemecse képviselőtestülete a település alacsony lélekszáma miatt csupán nyolc tagból áll, és ebbe a testületbe szeretne bekerülni Lakatos Róbert, aki emellett kisebbségi képviselőként is szolgálna.

Lakatos Róbert, aki az első helyi roma diplomás, az emberek közvetlenül érintő problémákat ismeri közelről. Ápolóként és szociális munkásként dolgozott, és jelenleg jogi egyetemre jár. Beszámolója szerint rendszeresen keresik meg őt elkeseredett szülők, akiknek gyermekei a dizájnerdrogok függőségével küzdenek. Ezeket a gyilkos méreganyagokat nehéz megállítani, de Lakatos fontosnak tartja a szociális bizottság létrehozását, hogy segítséget nyújthasson a hátrányos helyzetű lakosoknak, legyen szó élelmiszerről vagy tűzifáról.

A jelölt szerint a településen sokan élnek hátrányos helyzetben, és ezek a kis segítségek jelentős változást hozhatnak az életükben. Lakatos Róbert kiemelte az oktatás területén is történő fejlesztések fontosságát, például a Biztos Kezdet Gyerekház és Tanoda, valamint egy helyi középiskola létrehozását tervezi hosszú távon. Emellett szeretne egy Ifjúsági Önkormányzatot is létrehozni, újra megnyitná a szórakozóhelyeket és a mozit. Úgy véli, szükség van a közbiztonság erősítésére, a gyalogos átkelőhelyek kialakítására és a megfelelő közvilágításra is.