Koltai Róbert és az ócsai botrány

Koltai Róbert szerint az elmebajjal egyenlő az ócsai polgármester reakciója, miután a művész fellépését váratlanul lemondta a városvezető. A színész az ügyet azért hozta nyilvánosságra, mert a hónapok óta tartó düh miatt nem akart agyvérzésben meghalni.

Néhány nappal ezelőtt Koltai Róbert Facebook-posztban számolt be arról, hogy az ócsai művelődési ház felkérte egy önálló est megtartására, de később a polgármester nem engedélyezte a fellépést, így a színész nemkívánatos személlyé vált a városban. Bukodi Károly, Ócsa polgármestere cáfolta, hogy bárkit is kitiltott volna, és azt állította, hogy a szabadidőközpont programjainak tervezése során több fellépővel is egyeztettek, de végül nem Koltai Róbertre esett a választás.

A polgármester szerint a kommunikáció nem sikerült a legjobban, és bár a baloldali média kitiltásról beszélt, furcsállta, hogy a hír a választási kampány kezdete előtt robbant ki, holott a színművész korábban is szólhatott volna az ügyről. Koltai a Népszavának adott interjúban kijelentette, hogy az e-mailben és telefonon való értesítésben valóban az állt, hogy több jelölt közül végül mégsem őt választották, de szerinte ez nem casting volt, hanem egy konkrét felkérés.

A színész elutasította a választási kampány szándékos megtorpedózásának vádját, és azt mondta, hogy az ügyben való nyilatkozatát a gyomorideg miatt halasztotta el, nem pedig politikai okokból. Koltai hozzátette, hogy a polgármester érvelése nevetséges, és korábban Xantus Barbara, valamint az elhunyt Szurdi Miklós is hasonló helyzetbe került Ócsán.

A művésznek végül mégis lehetősége nyílik fellépni Ócsán, mivel újabb felkérést kapott egy olyan helyről, amely nem az önkormányzat felügyelete alá tartozik. Koltai azt is elmondta, hogy nem kér gázsit azért, hogy az ócsaiak megkaphassák az estet, és egy kistelepülésen már fellépett, ahol a polgármester személyesen jelezte kiállását mellette. A színész hozzátette, hogy negyven év alatt még nem történt vele hasonló eset, és bár az eset januárban történt, csak mostanra tudta összeszedni higgadtan a gondolatait. "Nem szeretnék emiatt nyolcvan évesen agyvérzésben meghalni. Ráadásul ezek nem csak tanárparódiák, hanem versek, Dés-dalok is, másfél órás, odaadó színházi este" – tette hozzá Koltai.