„Ott ült a szülinapomon, de mégsem ő volt” – apja sztrókjáról beszélt ifj. Schobert Norbi

Ifjabb Schobert Norbi a Kiskegyed stúdiójában mesélt arról, hogy édesapja, Schobert Norbert agyvérzése után milyen nehézségeken ment keresztül a család.

Ifjabb Schobert Norbi szerint édesapja, Schobert Norbert az agyvérzését követő egy évben nem igazán volt önmaga. A fiatal Schobert a Kiskegyed stúdiójában vendégeskedett, ahol elmesélte, hogy két és fél évvel ezelőtt édesapja agyvérzést kapott, amikor ő éppen vízilabdatáborban volt. A hírt először csak pletykaként hallotta, de később édesanyja, Rubint Réka hívása erősítette meg a rossz hírt.

Az eseményeket felidézve elmondta, hogy az összes újság az apja állapotáról írt, és amikor édesanyja felhívta, először csak annyit mondott, hogy vizsgálják édesapja szívét. Később azonban kiderült, hogy valójában sztrókot kapott.

A kórházi időszakról beszélve Ifj. Schobert Norbi elmondta, hogy voltak problémák, például édesapja nem ismerte fel nővérét, Schobert Larát, és nem tudta felismerni és megnevezni a gyümölcsöket a képeken. Azonban a kezdeti nehézségek mára szerencsére megszűntek, és édesapja beszéde is javult, bár estére még hallhatóan elfárad.

Ifj. Schobert Norbi szerint az agyvérzés következményei egy évig tartottak, és ez idő alatt édesapja nem volt önmaga. Emlékezetes számára az a születésnap, amikor édesapja szótlanul ült ott, és nem hallhatta a megszokott vicceit. A fiú nagyon megijedt, mert látta édesapja leépülését, és nem volt biztos benne, hogy visszakapja-e a régi apját.

Végül Ifj. Schobert Norbi arról is beszélt, hogy a család kezdett beletörődni, hogy édesapja állapota nem fog javulni, és voltak napok, amikor zokogott emiatt. Azonban kijelentette, hogy „hihetetlen, honnan jött vissza” édesapja.