Hugh Grant visszatér a Bridget Jones-filmsorozatba

A Bridget Jones-filmek rajongói alig várhatják, hogy nyolc év után ismét együtt láthassák Hugh Grantet és Renée Zellwegert a mozikban.

A Bridget Jones-sorozat legújabb részének forgatása hamarosan kezdetét veszi Londonban, ahol a főszereplőt alakító Renée Zellweger már lakást is keres a forgatás idejére. A negyedik rész Helen Fielding 2013-as könyvén, a Bridget Jones: Mad About the Boy-on alapul. A korábbi bizonytalanságok után most már biztos, hogy Hugh Grant is visszatér a produkcióba, aki a harmadik részben nem szerepelt.

Hugh Grant, aki Daniel Cleaver karakterét formálja meg, a People magazinnak adott interjúban beszélt a filmről és arról, hogy az elmúlt 10 évben többször is találkozott Renée Zellweggerrel, és úgy véli, hogy jól működnek együtt. A színész elárulta, hogy a forgatókönyv nem csak vicces, hanem megindító is lesz, és részben Helen Fielding személyes tapasztalatain alapul, aki férje halála után egyedülálló szülőként nevelte gyermekeit. A történet Bridget Jones kétgyermekes anyaként való életét mutatja be, aki azon töpreng, hogy visszatérjen-e a randizás világába. A film rendezője az Oscarra jelölt To Leslie-t készítő Michael Morris, a forgatókönyvet pedig maga Helen Fielding írta, aki egyben a film producere is.

A várva várt film jövő Valentin-napon, 2025. február 14-én kerül a mozikba, így a rajongóknak már csak kevesebb mint egy évet kell várniuk a folytatásra. A következő filmben visszatér Emma Thompson is, aki dr. Rawlings karakterét játszotta a harmadik részben, és új szereplőként csatlakozik a 12 év rabszolgaságért Oscarra jelölt Chiwetel Ejiofor és a Fehér Lótuszból ismert Leo Woodall.