Borízű hang #168: Sorban állás hobbiból, kényszerből és vizes papír zsebkendővel

A Borízű hang legújabb epizódja éles kritikával veszi célba a társadalmi problémákat és a politikai elitet, miközben humorral is fűszerezi a témákat.

Az előfizetők számára már szombat hajnalban elérhetővé vált a Borízű hang podcast legfrissebb epizódjának teljes verziója, mely a Belső Kör és a Közösség csomagok tulajdonosai számára érhető el. A kedden közzétett ingyenes változat tíz perccel rövidebb, és az előfizetési lehetőségekről a 444 oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

A műsorban szó esik az elkapkodott jegyekről, amelyeket bár megvásároltunk, mégsem merünk elutazni. A drága bukósisakok ára és egy véletlen termoszteszt is terítékre kerül, valamint a Stanley Cup is megemlítésre kerül. A madárszarral vívott harc kapcsán a vizes papír zsebkendő hasznosságát is megvitatják, és Nagy Márton gazdaságpolitikájának hatását a benzin árára.

A benzinár és annak hatása a szavazókra, az amerikai gazdaság dinamikája, Ceausescu sorban állásra kényszerítő politikája, valamint a Brexitet megbánó angolok is szerepet kapnak a beszélgetésben. Magyar Péter Európai Parlamenti lendületéről is esik szó, valamint arról, hogy vajon szerencséje vagy peche van-e, és hogyan áll hozzá a média.

A Momentum politikai párt berobbanását és a hiányzó gátlástalanságot is elemzik. A holokauszt emléknapján a Transzpressz és a német megszállás áldozatainak emlékművének fontosságát hangsúlyozzák, Schmidt Mária pedig a németeket nácizza.

A nemzetközi politika is terítékre kerül, például az amerikaiak miért nem lőnek le iráni drónokat Ukrajna felett, Netanjahu háborús kényszere, valamint a Közel-Kelet és Kelet-Ukrajna helyzete. Az Alfa Romeo autómodellek és a Piaggio motorok user experience-e is szóba kerül, valamint Kern András parkolási kalandjai és egy francia hős, aki ausztrál állampolgárságot kaphat.