Anne Hathaway a 2000-es évekbeli kémia-tesztekről beszélt

Anne Hathaway a V magazinnak adott interjúban mesélt arról, hogy a 2000-es években milyen gyakran kellett kémia-teszteken részt vennie, amelyek során több férfi színésszel is csókolóznia kellett egy nap.

A színésznő elmondta, hogy bár nem örült neki, attól tartott, ha nemet mond, akkor nehézkesnek titulálják majd. Egy alkalommal azt mondták neki, hogy tíz férfi színésszel kell majd csókolóznia, és ez az ő feladata lesz. Hathaway visszaemlékezett, hogy akkoriban elgondolkodott azon, vajon vele van-e a baj, mert nem érezte magát izgatottnak az eseménytől. Úgy érezte, hogy ha nemet mond, könnyen elveszítheti a karrierjét, ezért úgy tett, mintha izgatott lenne, és belement a kémia-tesztbe. Hozzátette, hogy ezek a tesztek nem hatalmi játszmák voltak, senki sem akarta őt bántani, egyszerűen csak más időket éltek akkoriban.

A The Idea of You című film kapcsán, amelyben Hathaway producerként is részt vett, a színésznő egy új módszert alkalmazott a kémia-tesztek során. A castingra érkező színészeket arra kérték, hogy válasszanak egy dalt, amelyet a karakterük szeretne, és amire meg tudnák táncoltatni Hathaway által alakított karaktert. Egy rövid improvizációs feladat során Hathaway egy székben ült, mintha éppen egy vacsoráról vagy sétáról érkeztek volna, megnyomták a lejátszás gombot, és elkezdtek táncolni. Végül Nicholas Galitzine lett a partnere a filmben, aki egy Alabama Shakes számot választott a teszthez, és Hathaway szerint "olyan nevetségesen tökéletes" volt a szerepre, hogy abban a pillanatban, amint belépett a szobába, a rendező, Michael Showalter is sugárzott.

A The Idea of You a múlt hónapban debütált az SXSW Filmfesztiválon, és kifejezetten jó kritikákat kapott. Az új módszerrel Hathaway és a csapat egy olyan kémia-tesztet alkalmazott, amely során a színészeknek improvizálniuk kellett egy jelenetet, ami során a színésznővel táncolhattak. Nicholas Galitzine választása az Alabama Shakes egyik számára esett, és amikor Hathaway meghallotta az énekesnő hangját, azonnal elmosolyodott, a közös tánc közben pedig kiderült, hogy jó páros lesznek a kamerák előtt.