A csornai járásbíróság épülete újra ragyog

Micsoda átalakulás! A csornai járásbíróság épülete néhány évvel ezelőtt még romos állapotban tátongott, de a közelmúltban teljesen felújították, és most ismét régi fényében tündököl.

Az Ébredező örökségek Facebook-oldal egy képpáron keresztül mutatta be a Csornai Járásbíróság épületének lenyűgöző átalakulását. Az egykor vállalhatatlan rommá vált épület felújítása előtti és utáni állapotát örökítették meg a fotókon.

Az épület, amely 1927-1928-ban épült, eredetileg bíróságként funkcionált egészen 1976-ig. Ezt követően hosszú időn keresztül kórházként és rendelőintézetként szolgált. A bezárás után azonban elhanyagolt állapotba került, vakolathiányos és csuromvizes falakkal.

Annak ellenére, hogy az épület mindvégig szerepelt a helyi védett épületek listáján, csak néhány évvel ezelőtt kezdődött el a felújítás. Az igény, hogy ismét járásbíróságként funkcionáljon, újra felmerült, így 2021-ben megkezdődött a felújítási munkálatok tervezése.

A tervezés és a felújítás végül 2024 elejére befejeződött, és a Soproni út 64. alatti épület ma már teljesen felújítva áll, készen arra, hogy újra ügyfeleket fogadjon.