Törőcsik Mari egykori otthona eladó

Közel hetvenmillió forintért került piacra Törőcsik Mari színésznő egykori velemi otthona, amely már három éve üresen áll. A házat, ahol a Nemzet Színésze, a háromszoros Kossuth-díjas élete utolsó éveit töltötte, 69 millió forintért kínálják eladásra.

A művésznő által 1973-ban vásárolt, majd tíz évvel ezelőtt lányának, Teréznek ajándékozott ingatlan Velem központjában helyezkedik el, és többek között pincével, valamint egy kis medencével is rendelkezik. A 1450 négyzetméteres telken álló, körülbelül 140 négyzetméteres lakóépület régi parasztházból lett igényesen átalakítva. A házban két bejárat, négy szoba, két zuhanyzós fürdőszoba, két konyha, valamint külön kazánház és boltíves pince található. A gondozott kertben gyümölcsfák és egy 15 négyzetméteres gerendaház is helyet kapott. A hirdetésben szereplő fotókon Törőcsik Mari személyes tárgyai is megtekinthetők, így a könyvespolc, a teáskanna és a fényképek, amelyek a színésznő otthonát mutatják be.

Törőcsik Mari és 11 éve elhunyt férje, Maár Gyula rendező halála után a ház üresen áll, és bár felmerült az ötlet, hogy emlékházzá alakítsák, a település költségvetése és a külső segítség hiánya miatt nem tudták megvalósítani ezt a beruházást. A színésznő tiszteletére azonban nemrégiben egy utcát neveztek el róla Velemben, és egy szobor felállítása is tervezett, de egyelőre csak szándék szintjén. Törőcsik Mari örökbe fogadott fia, Son Velemben telepedett le családjával, de a házba nem léphetett be, mivel Teréz nem engedte. A színésznő egyik legjobb barátnője, a szomszédasszony időnként szellőztetni jár át az ingatlanba.

A szomszédok szerint Teréz évek óta nem látogatott haza, és külföldön él. A helyiek Törőcsik Maritól azt remélik, hogy az otthona újra megtelik élettel. Járai Máté, a színésznő fogadott unokája, korábban fontolgatta a ház megvásárlását, de végül elvetette a tervet, mivel más ingatlant vásárolt, és a munkája Budapesthez köti. Az ingatlant először ismerősöknek próbálta eladni Teréz, miután ez nem sikerült, a házat nyilvánosan is meghirdették.