Pusztaottlaka polgármesteri posztjáért folyó küzdelem

Pusztaottlakán újabb jelölt jelentkezett a polgármesteri címért, Szabó Miklós személyében, aki korábban már vezette a települést, és most Simonka György ellenfeleként kíván indulni.

Szabó Miklós, aki 1990 és 2006 között már töltötte be Pusztaottlaka polgármesteri posztját, bejelentette, hogy ismét ringbe száll a város vezetéséért, és ezzel Simonka György ellenfele lesz. A Magyar Narancs számolt be arról, hogy Szabó a lakosság kérésére és két egyesület nem hivatalos támogatásával döntött az indulás mellett.

A 24.hu korábban arról számolt be, hogy Pál-Árgyelán Elvira, a jelenlegi polgármester nem kíván újra indulni, és hosszú időn keresztül úgy tűnt, hogy Simonka Györgynek nem lesz kihívója. Azonban a helyzet megváltozott, és most már két jelölt is szemben áll vele: Kocsis Violetta és Szabó Miklós.

Kocsis Violetta, aki Magyar Péter egyik fórumán jelentette be jelöltségét, szintén Simonka György ellen akar versenyezni a kis viharsarki település vezetéséért. Szabó Miklós a Narancs.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy nem ismeri Kocsis Violettát, de fontosnak tartotta, hogy Simonka ne induljon kihívó nélkül.

Szabó az indulását azzal indokolta, hogy "vannak itt feladatok, másrészt le akarom törni Simonka szarvát". Ugyanakkor elismeri, hogy nagyobb esély lenne Simonka György legyőzésére, ha egy közös jelölt állna vele szembe.