Rózsa László Péter Zsámbokon indul a polgármesteri címért

A Megoldás Mozgalom színeiben indul a polgármesteri posztért és a képviselői helyért is Zsámbokon Rózsa László Péter, aki korábban az Óbudai önkormányzat képviselője volt.

Rózsa László Péter, aki korábban a Demokratikus Koalíció (DK) tagja volt, most Gattyán György pártjában, a Megoldás Mozgalomban találta meg politikai otthonát. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Rózsa átvette a polgármesteri jelöltséghez szükséges ajánlóíveket. A politikus hivatalos oldalán nem utal erre a lépésre, de a helyi Facebook-csoportban közzétett bemutatkozásában jelezte, hogy a Megoldás Mozgalom alapítója, Gattyán György által a magánvagyonából létrehozott 1 milliárd forintos alapból lesz lehetősége pályázati pénzt szerezni a község problémáinak orvoslására.

Korábban Hazai Iván András, Óbuda volt DK-s alpolgármestere vádolta meg Rózsát azzal, hogy kisemmizte őt a vagyonából, és összesen 40 millió forintot adott át neki. Hazai szerint Rózsa csicskáztatta őt, és folyamatos rettegésben tartotta. A rendőrségi vizsgálat ebben az ügyben már lezárult, és az aktát zsarolás és csalás gyanújával továbbították az ügyészségnek. Rózsa azonban tagadja a vádakat.

Rózsa és Hazai 2021-ben hagyta el a DK-t, és megalapították a Valódi Demokrata Pártot. Rózsa ebben a pártban indult a 2022-es országgyűlési választáson Óbudán, de nem ért el jelentős eredményt. Hazai korábban Márki-Zay Péter helyett miniszterelnök-jelöltnek ajánlotta Rózsát, aki 2019-ben lett önkormányzati képviselő a III. kerületben.

Hazai a pártból való kilépés után lemondott alpolgármesteri és képviselői posztjáról, és jelenleg nyugdíjasként egy budapesti McDonald’s-ban dolgozik kisegítőként. Rózsa viszont megtartotta mandátumát, és a júniusi önkormányzati választáson már a Megoldás Mozgalom színeiben indul polgármesterjelöltként Zsámbokon. A posztért összesen öt jelölt indulhat, köztük a jelenlegi független polgármester, Holló Ilona.