Meglepő fordulat: az MSZP-s budai polgármester aláírásával támogatta Vitézy Dávidot

Meglepő fordulat a budapesti politikában: Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt támogatását Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere is aláírásával erősítette meg, annak ellenére, hogy pártja, az MSZP Karácsony Gergelyt támogatja.

A Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, az MSZP és a Momentum is Karácsony Gergely jelenlegi budapesti főpolgármester mögé álltak, azonban Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltet támogatta aláírásával a június 9-i önkormányzati választáson.

Az ATV híradójában Őrsi Gergely elmondta, hogy Vitézy Dávid programjában felfedezhetőek azok az egyezőségek, amelyek az ő 2019-es programjában is szerepeltek. Hozzátette, hogy bármilyen pozícióban is lesz Vitézy Dávid, úgy érzi, jól fog tudni vele együtt dolgozni.

Vitézy Dávid a támogatás kapcsán kifejtette, hogy a II. kerület példát mutat Budapestnek a pártpolitikai csatatér helyett történő valódi városfejlesztés terén. Úgy véli, hogy ez az, amire az egész városnak szüksége van, és ezért is fontos számára Őrsi Gergely ajánlása. "Köszönöm, alig várom a közös munkát!" – fogalmazott a főpolgármester-jelölt.