Hiába szedte le a nyomkövetőt, a vonaton kapták el a szökött férfit

Kábítószer-kereskedelem miatt volt bűnügyi felügyelet alatt az a nigériai férfi, aki egy kaposvári környéki faluban 2024 márciusának végén leszedte a kezéről a nyomkövetőt, és megpróbált külföldre menekülni.

A harmincas éveiben járó férfi először Kaposvárra, majd onnan Budapest felé vette az irányt, célja pedig Németország volt. Azonban terve nem vált valóra, mivel a Fonyódi rendőrség a Budapestre tartó vonatot Balatonlellén megállította, és a szökött férfit elfogták, majd őrizetbe vették.

A Kaposvári Járási Ügyészség gyorsított eljárásban vádat emelt a férfi ellen, aki a kényszerintézkedés szabályainak megszegésével követett el fogolyszökést. A vádirat szerint a kábítószer-kereskedelem miatt megvádolt férfi 2021 májusától állt bűnügyi felügyelet hatálya alatt, melyet a Fővárosi Törvényszék legutóbb azzal hosszabbított meg, hogy a vádlott Kaposvár járás közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatja el, és mozgását az illetékes rendőrségnek nyomkövető technikai eszközzel kell ellenőriznie. A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint végül 70 nap elzárásra ítélték.