Momentum figyelmeztetése Magyar Péternek

A Momentum Mozgalom képviselője, Sebők Éva figyelmeztetést intézett Magyar Péterhez, a Tisza párt vezetőjéhez, aki egy korábban korrupcióval vádolt személyhez köthető egyesülettel kötött megállapodást.

Magyar Péter pártjának első önkormányzati megállapodása a Békéscsabai Patrióta Egyesülettel jött létre, amely kapcsolatot a Momentum Mozgalom problémásnak lát. Sebők Éva országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésében hívta fel a figyelmet arra, hogy az egyesület mögött Simonka György, a korrupcióval vádolt volt fideszes képviselő állhat.

Sebők Éva szerint az egyesület weboldalán szereplő Kiss László, aki az egyesület ügyvezető alelnöke, kapcsolatban állt Simonka Györggyel. Kiss László az orosházi Jövő Építők TDM alelnökeként és később vezetőjeként dolgozott, ahol együttműködött Simonka György unokahúgával, T. Renátával, aki szintén vádlott a Simonka-perben.

A képviselőnő kiemelte, hogy a Jövő Építők TDM Simonka György projektjei közé tartozott, és több gyanús ügyben is érintett volt, beleértve az EFOP-os egészségnapokat, amelyek Orosházának jelentős anyagi kárt okoztak.

Sebők Éva üzenetében Magyar Péterhez szólva kifejezte reményét, hogy az ország jövőjét nem azok kezében képzelik el, akik Simonka Györgyhöz közel állnak, és hogy a Patrióta Egyesület támogatása csupán egy elhamarkodott döntés volt. A Tisza párt vezetője, Magyar Péter azonban hangsúlyozta, hogy pártja nem választási párt lesz, hosszú távú tervekkel rendelkezik, és már milliók állnak mögöttük. Magyar Péter szerint a rendszer lebontása nem rövid és nem is egyszerű harc lesz.

Magyar Péter a vidéki körútja során Mohácson is járt, ahol sikerült megállapodni az ottani civil polgármesterjelölttel. A Tisza párt vezetője szerint Orbán Viktor miniszterelnök korábban másképp csinálta a politikát, volt bátorsága az emberek közé menni és szembenézni a választókkal.