A polgármester megbánta, hogy előadóművészek megöléséről beszélt

Az európai parlamenti és az önkormányzati választások előtt nem sokkal újabb politikai botrány robbant ki, ezúttal Mirkóczki Ádám egri polgármester került a középpontba egy kiszivárgott hangfelvétel miatt. A felvételen a polgármester arról beszélt, hogyan ölné meg Dj Dominique lemezlovast és Danny Blue mentalistát.

A választásokig már csak szűk két hónap van hátra, és a kampány egyre hevesebbé válik. Az Index kérte ki az érintett előadóművészek véleményét a felvétellel kapcsolatban.

„DJ Dominique... Megölném. Már ahogy kinéz, ahogy beszél. Nagy szar. Mindegy, ő volt reggelig. Volt valami buzi stand up-os, én gyűlölöm őt. Én csak Bödőcsöt szeretem, a többi hozzá képest l*fasz, na mindegy. Na és akitől agyf*szt kaptam... Volt valami illuzionista, az is valami k*rva nagy sztár, már a neve miatt megöltem volna. Úgy hívták, hogy Danny Blue” – mondja a polgármester a hangfelvételen. Egyébként nem most először kerül ki olyan anyag, amin meglehetősen furcsa dolgokat mond. Nemrég egy olyan felvétel is napvilágot látott, amelyen arról beszél, hogyan éri el azt, hogy lényeges információk ne hangozzanak el egy közérdekű adatigénylés esetében.

Az Index felkereste őt az új hangfelvétellel kapcsolatban. A polgármester rögtön azzal nyitott, hogy ez nem egy hivatalos megbeszélés volt, illetve mindezt egy régi barátjának mondta, valamint hozzátette, hogy szleng szavakat használt. Azt is elmondta, hogy szerinte az a durva, hogy készülnek róla ilyen hangfelvételek. „Lehet, hogy évek óta” – mondta. A lap kérdésére, hogy elfogadhatónak tartja-e saját szavait, a következőt válaszolta: „Nem. Nyilván nem. Ugyanúgy, ahogy minden embernél előfordul, hogy káromkodik, hogy olyat mond, amit megbán, az az én esetemben is igaz. Természetesen megbántam. Nyilván, ha az ember tudja, hogy más is ott van, akkor megválogatja a szavait. Mások előtt nem úgy beszél az ember, mint egy privát beszélgetés során.”

Ez egy hülyeség. Ha valaki ezt egy percig is komolyan gondolja, annak gratulálok – tette hozzá, célozva arra, hogy a művészekkel kapcsolatban egy szót sem gondolt komolyan.

A lap felkereste az érintetteket, Danny Bluet és DJ Dominique-ot.

„Meghallgattam a hangfelvételt és amellett, hogy szóhoz sem tudtam jutni, hogy ma Magyarországon ez létezik, mélységesen felháborít, hogy egy városvezető, sőt egy megyeszékhely-vezető ilyen módon nyilvánul meg” – mondta az üggyel kapcsolatban Danny Blue, aki azt is elárulta, hogy a polgármesterrel nem egy önkormányzati rendezvényen, hanem egy magánszületésnapon találkozott, de akkor azt sem tudta, hogy a politikus is ott van.

Meglepődtem, mert nem adtam okot arra, hogy így beszéljen rólam bárki bárhol – mondta a hangfelvétel meghallgatása után DJ Dominique.