A helyi politikai kampányvideók változatos világa

A politikai kampányok során nem mindig a jéghideg profizmus dominál, amint azt a hajdúböszörményi és kazincbarcikai jelöltek bemutatkozó videói is bizonyítják.

A hajdúböszörményi Fidesz jelöltjeinek sikeres videója után további érdekes kampányvideók kerültek elő. Egy civil szervezet, a kazincbarcikai Városvédők Egyesülete is belevágott a választási küzdelembe, azzal az üzenettel, hogy a városnak megújulásra van szüksége. A jelölteket egy Facebookon közzétett videóban mutatták be, amelyet a Városháza előtt vettek fel. A bemutatást Vassné Erdei Erzsébet, az egyesület elnöke vezényelte le, aki maga nem jelölt, de segített Mérten János polgármesterjelöltnek, amikor az nyolc társát, köztük saját magát is próbálta felsorolni.

Mérten János arra kérte a választókat, hogy támogassák az egyesület színeiben induló jelölteket, hogy megtörjék a jelenlegi polgármester, az MSZP-s Szitka Péter és csapatának legyőzhetetlenségének mítoszát. Szitka Péter 2006 óta tölti be a polgármesteri posztot Kazincbarcikán.

A profizmus jegyében a Fidesz Sárospatakon Aros Jánost, a települést 2010 óta irányító polgármestert indítja újra. Aros János szerint szükség van egy kormányra, egy irányítóra és egy csapatra, amit egy sajtótájékoztató keretében mutatott be. A Hegyalja Televízió tudósítása alapján a sajtótájékoztatón nem történt nagy felhajtás, az újságírókat nem kínálták pogácsával, és nem is húzták az időt felesleges kérdésekkel.

A cikk végén felhívást tesznek arra, hogy ha valaki hasonlóan erős videókat lát, küldje el a megirom@444.hu címre.