Csepeli kisfiú csodás túlélése és egy újabb tragikus eset

Isteni csoda történt Csepelen: a kisgyermek, aki egy panelház ötödik emeletéről zuhant le, már túl van az életveszélyen, de egy újabb szörnyű baleset rázta meg a közösséget.

A Blikk korábban már beszámolt arról az esetről, amikor egy három év körüli kisfiú zuhant ki egy 10 emeletes panelház ötödik emeletéről Csepelen. A zuhanást egy bokor enyhíthette, a gyermeket mentővel szállították kórházba. A Borsnak egy hozzátartozó elmondta, hogy a kisfiú már túl van az életveszélyen.

A család és az orvosok egyaránt isteni beavatkozásként értékelik a történteket. A gyermeket lélegeztetve vitték kórházba, súlyos sérüléseket szenvedett, többek között a lépe is megsérült és belső vérzése volt. A kisfiú rokona szerint a tüdejében a nyomás megszűnt, már magától lélegzik, és a belső vérzése is elállt.

A kórházban járt hozzátartozó beszámolója szerint a gyermek három bordája eltört, válla zúzódásokkal borított, de reménykednek, hogy hamarosan hazaengedik. Egy szomszéd, aki a baleset idején a helyszínen volt és jól ismeri a családot, úgy véli, az angyalok is a kisfiú oldalán állhattak, hiszen ilyen balesetből ritkán szokás túlélni.

A lakóközösséget azonban nem sokkal később egy újabb tragédia érte. Egy 27 éves nő esett ki ugyanabból a panelházból, de sajnos ő a nyolcadik emeletről zuhant ki és életét vesztette. A nő esetében sajnos nem sikerült a mentőknek megmenteni az életét, a betonra esését nem élte túl. A rendőrség mindkét esetben eljárást indított, a kisfiú esetében kiskorú veszélyeztetése miatt.

A lakóközösséget mélyen megrendítette a történtek, és azóta is az okokat kutatják. Egyikük szerint a tragédiát egy rossz ablak okozhatta. Az újabb eset kapcsán is felmerül a kérdés, hogy a panelház állapota és a biztonsági intézkedések megfelelőek-e.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!