Kétéves kisfiú kalandja Szombathelyen

Egy kétéves kisfiú kismotorjával elhagyta otthonát és egy forgalmas szombathelyi útra, a Zanati útra tévedt szombaton kora este. A Nyugat.hu beszámolója szerint a gyermeket sokan észrevették, de csak egy sofőr, Kaposvári Ákos állt meg, hogy segítsen neki.

A segítségére siető sofőr elmondása alapján a kisfiú csak egy pólóban és zoknicipőben volt, és nem tudta megmondani, hogy hol vannak a szülei. A Nyugat.hu szerint a férfi vészvillogót kapcsolt be, és megkérdezte a gyermektől, hogy mit keres az úton, miközben más autósok dudáltak rá, és egyikük durva szavakkal illette.

A 112Press által közölt információk szerint a kisfiú több száz métert haladt a forgalomban, miután egy mellékutcából a Zanati útra ért. Nem sokkal később egy barátja és egy idősebb nő is megállt, aki ráterítette kabátját a vacogó gyerekre. A megszeppent gyerek azt mondta, egyedül van, és nem tudta megnevezni a szüleit. Mikor megpróbált “eliszkolni”, visszatartották, míg kiértek a rendőrök, akik elvitték a kisfiút.

A rendőrség a közösségi médián keresztül kért segítséget a gyermek hozzátartozóinak megtalálásához, aminek eredményeképpen a kisfiú egyik rokona észlelte a felhívást és jelentkezett érte. A kisfiú a keresztnevét meg tudta mondani a kiérkező rendőröknek, akik a szülők felkutatásához az internet népéhez fordultak, és szerencsére rövid időn belül sikerrel is jártak. Az nem derült ki, hogy a gyerekre vigyázó hozzátartozónak miért nem tűnt fel 45 percen keresztül, hogy nincs meg a gyerek.