A II. kerületi polgármester csak négy óriásplakátot tudott bérelni a kampányra, de meglepő helyről is kapott támogatást

Összesen négy óriásplakát-helyet tudott bérelni a kampányra Őrsi Gergely, a II. kerületi polgármester. Ezt a kerület vezetője a Facebook-oldalán keresztül osztotta meg.

A polgármester által megszerzett négy plakáthely közül hármat nem a saját újraválasztásának népszerűsítésére használ, hanem a helyi civilszervezetek munkájának támogatására irányítja a figyelmet. Őrsi ezen felül a május 21-ig tartó 1+1 százalékos felajánlásra is buzdít, amely során az adózók támogathatják a helyi civil szervezeteket és egyházakat. Őrsi szerint ezek a szervezetek egész évben segítséget nyújtanak a bajban lévőknek, speciális élethelyzetekben támogatást nyújtanak, vagy közösségi eseményeket szerveznek.

2019-ben Őrsi Gergely szoros versenyben győzte le a kerületet három cikluson át vezető fideszes Láng Zsoltot. Az ellenzéki összefogás jelöltjeként Őrsi a szavazatok 52,66 százalékát szerezte meg, összesen 2180 szavazattal előzve meg Lángot.

Meglepő módon Őrsi Gergely támogatását fejezte ki Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt indulásának a június 9-én esedékes önkormányzati választáson. Bár a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, az MSZP és a Momentum is Karácsony Gergely főpolgármester újraválasztásáért kampányol a fővárosban, Őrsi aláírásával is támogatta az LMP főpolgármester-jelöltjét. Vitézy Dávid a Facebook-oldalára feltöltött posztjában kiemelte, hogy a II. kerület példát mutat a valódi városfejlesztésre, és ezért is fontos számára Őrsi ajánlása. Őrsi az ATV Híradójának nyilatkozva elmondta, hogy Vitézy választási programja sokban hasonlít az ő 2019-es elképzeléseihez, és bármilyen pozíciójában jól fog tudni együtt dolgozni vele.