Hadházy közzétett fotókat Lévai Anikóról és Magyar Péterről az MCC-dzsemborin

Több fotón is megörökítették, ahogy a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó és Magyar Péter, a NER-t bíráló politikus, társaságban beszélgetnek a Mathias Corvinus Collegium tavalyi nyári esztergomi rendezvényén. A képeken Hernádi Zsolt, a Mol vezetője is felbukkan.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfőn tette közzé azokat a fotókat, amelyek tavaly júliusban készültek az MCC hagyományos nyári fesztiválján. A képeken jól látható, hogy Magyar Péter nem másokkal, hanem éppen Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval és Hernádi Zsolttal van együtt.

Hadházy kommentárja szerint a fotókon "kivételesen nem Magyar Péter az érdekes", hanem inkább Lévai Anikó és Hernádi Zsolt közötti beszélgetés, bár ő maga sem tudja, hogy pontosan miről esett szó közöttük. A képek alapján azonban egyértelmű, hogy a három személy közötti interakció zajlott a fesztivál hangulatos estéjén.

A politikai élet más területein is zajlanak az események, hiszen április 20-án hivatalosan is elkezdődött a kampányszezon, és vele együtt az aláírásgyűjtés. Orbán Viktor miniszterelnök is belevágott az országjárásba, melynek első állomása egy nemesgörzsönyi magtárban volt. A Fidesz volt az első párt, amelyik leadta az európai parlamenti választáshoz szükséges mennyiségű aláírást a Nemzeti Választási Irodának. Magyar Péter, aki a fotókon is szerepel, és a TISZA pártjának vezetője, szintén jelezte, hogy pártja hamar megszerezte a szükséges aláírásokat, de továbbra is folytatják azok gyűjtését.

Magyar Péter a közelmúltban nyilatkozott a Telexnek, amelyben kifejtette, hogy Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi kormányinfón tett megjegyzéseit fenyegetésként értelmezte. Gulyás akkor azt mondta: "Magyar Péter közéleti szerepvállalásához semmi közöm nincs. Ezt csak annyiban sajnálom, hogyha lett volna, akkor belátható időn belül a jobboldalon mindenki nagyon hálás lenne nekem." Magyar Péter szerint Gulyás napjai miniszterként meg vannak számlálva, és többen is úgy vélik, hogy Orbán Viktor nem elégedett vele, valamint Magyar nem lepődne meg, ha Gulyás hamarosan berlini nagykövet lenne.