Kamurendőrök raboltak ki embereket Gödöllőn

Három huszonéves budapesti férfi rendőrnek adta ki magát, hogy kábítószert és pénzt raboljanak. A rendőrség szerint a bűncselekmény 2022. december 11-én este történt Gödöllőn.

A. István, K. András és K. Péter, valamint ismeretlen társaik megkülönböztető fényjelzést használtak a gépkocsijukon, és arcukat kámzsával eltakarva, "Rendőrség!" kiáltással kényszerítették ki a sértetteket a járműből. A támadás során a sértetteket a földre fektették, bántalmazták, majd megbilincselték őket. A ruházatukat és a gépkocsijukat átkutatva 600 ezer forintot és kábítószernek vélt anyagot zsákmányoltak, ezután elmenekültek a helyszínről, a földön fekvő, megbilincselt sértetteket hátrahagyva.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói azonosították a bűnözői csoport három tagját, akiket összehangolt akció keretében 2024. április 16-án a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogtak el. Az egyidőben, több helyszínen végrehajtott kutatás során a nyomozók

  • nagy összegű pénzt,
  • úgynevezett "klónozott" bankkártyamásolatokat,
  • számítástechnikai és elektronikai eszközöket,
  • egy gumilövedékes fegyvert,
  • amfetamin előállításához szükséges eszközöket és vegyszereket,
  • több tő marihuánát,

illetve a termesztéséhez szükséges eszközöket és kábítószergyanús anyagokat találtak.

A nyomozók a 28, 23 és 22 éves férfit kihallgatták, őrizetbe vették, majd a bíróság április 18-án elrendelte a letartóztatásukat. Az NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztálya vizsgálja, hogy a gyanúsítottak a lefoglalt bankkártyamásolatokkal milyen további bűncselekményeket valósítottak meg. Az elfogásról és a letartóztatásról szemléletes képeket és videót is közzétett a police.hu.