Halálos ítéletet küldött a dusnoki házaspár Orbán Viktornak

Egy kiskorú veszélyeztetése miatt indult ügyben vádolják Posta Imrét és társait alkotmányellenes bűncselekménnyel, amely során többek között Orbán Viktor miniszterelnöknek is halálos ítéletet küldtek. A Budapest Környéki Törvényszék folytatólagosan hallgatja meg a dusnoki házaspár női tagját, H. Á.-t.

A Bács-Kiskun megyei Dusnokon 2019-ben a hatóságok egy védőoltás, anyakönyv és TAJ-szám nélküli gyermek miatt intézkedtek, a szülőktől pedig elvették a csecsemőt. A gyermeket csak másfél év múlva adták vissza a szülőknek, akik időközben a Posta Imre-féle PI-körhöz közeledtek. A csoport nevében több magyar politikusnak, köztük Orbán Viktornak és Áder Jánosnak is halálos ítéletet küldtek.

A vád szerint a csoport alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészület bűntettét követte el, ami a rendszerváltás óta példátlan bűncselekmény Magyarországon.

H. Á. a tárgyaláson elmondta, hogy gyermekük egészséges és jól táplált volt, amikor a hatóságok megjelentek otthonukban. A szülők nem akarták anyakönyveztetni és oltatni a gyermeket, de H. Á. szerint nem oltásellenesek, csak szerették volna, ha maguk dönthetnek a védőoltásokról. H. Á. hivatkozott egy orvos ismerősére is, aki azt mondta a házaspárnak, hogy a zsidóknak nem kell beoltatniuk magukat.

A gyermek veszélyeztetése és zaklatás miatt is indult eljárás a szülők ellen. A zaklatás azzal kezdődött, hogy a szülők levelet írtak az eljáró járási hivatalnak, és unciában kérték a számla kiegyenlítését. Az ügyet több kormányhivatal is kezelte.

A PI-körrel való kapcsolatuk során a házaspár Skype-on tartott egyeztetések alatt döntött úgy, hogy bíróság elé kellene állítani a politikai élet szereplőit. Elektronikusan és postai úton is idézéseket küldtek a "vádlottaknak", és a kulcsi találkozón már halálos ítéleteket hirdettek ki. H. Á. szerint az ítéletek nem jelentették azt, hogy ők elkövetnék a gyilkosságokat, hanem az isteni gondviselésre bízták volna az elítélteket. H. Á. kijelentette, hogy „nem volt kimondva, hogy halálos bűn az, amit elkövettek”.

A házaspár 2021 nyarán visszakapta gyermeküket, és ezzel eltávolodtak a PI-körtől, de továbbra is tartották a kapcsolatot Posta Imrével és társaival. H. Á. szerint a csoport nem volt antiszemita, és nem akartak politikai törekvéseikkel párttá alakulni. H. Á. és házastársa, B. I. a vádirat szerint zaklatást követtek el és veszélyeztették kiskorú gyermeküket még 2019-ben.

Posta Imre és a házaspár segített egymáson az ügyükben. A nyilvánosság erejét is kihasználták, videózásba kezdtek, és egy rituális szertartáson a kör tagjai imádkoztak a gyermek hazatéréséért.

Az ügyészség szerint Posta Imre az interneten és más módon terjesztette nézeteit, és létrehozta a PI-kört. A csoport tagjai között voltak, akik megakadályozták gyermekük anyakönyvezését és a védelmében eljáró szakemberekkel való együttműködést. A vádlottakat alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészület bűntettével és más bűncselekményekkel, többek között emberölés előkészületével vádolják. Februárban emelt vádat a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség Posta Imre és még hat vádlott ügyében, akik az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hoztak létre.

A dusnoki házaspárnak az ügyész 1 év 6 hónap börtönt ajánlott, amit 3 év próbaidőre felfüggesztene, és javasolta, hogy 1 évre tiltsák el őket 18 év alatti gyerek gondozásától és nevelésétől. Posta Imre 8 év fegyházbüntetést kapott ajánlatként. A vádlottak az előkészítő ülésen nem ismerték be a bűnösségüket. Az ügy tárgyalása április 24-én folytatódik.