Budapesti hidak éjszakai mosása

A héten Budapest városának tavaszi nagytakarítása keretében éjszakánként tisztítják a fővárosi hidakat és a Váralagutat, az FKF munkatársai által végzett munkálatokról szóló közlemény szerint.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkatársai a héten éjszakai időszakban végzik a budapesti hidak és a Váralagút tavaszi nagytakarítását. A munkálatok során a Váralagutat, a Lánchidat, a városligeti Zielinski hidat és a Szabadság hidat tisztítják meg környezetkímélő módszerekkel.

Az FKF közleménye alapján az alábbi időpontokban számíthatnak a budapestiek a takarítási munkálatokra:

  • Április 22-26. között, hétfőtől péntekig, este 23:30 és hajnali 4:30 között a Váralagútban melegvizes, környezetkímélő tisztítószeres mosást végeznek, ami ideiglenes, néhány órás zárásokkal jár. Az éjszakai buszjáratok menetrendje nem változik, azok a megszokott útvonalon közlekednek.
  • Április 24-én, szerdán, 23:30-tól a városligeti Zielinski hidat, majd 23:30 és 4:30 között a Lánchidat mossák.
  • Április 25-én, csütörtökön, 23:30-tól 04:30-ig a Szabadság hidat tisztítják meg, szintén ideiglenes lezárások mellett.

A közlemény kiemeli, hogy ezek a munkálatok az éves, előre tervezett köztisztasági feladatok részét képezik. Az FKF évente kétszer, tavasszal és ősszel végzi el a kiemelt forgalmú hídjainak és a Váralagútnak a nagynyomású, vizes technológiával történő környezetkímélő tisztítását.

A Budapesti Közművek arra kéri a gépjármű vezetőket, és különösen a kerékpárosokat, hogy a jelzett éjszakai időszakokban a Váralagút, és a Szabadság híd helyett úti céljuk eléréséhez válasszanak más útvonalat.